Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:30Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 21:30Arkitektur'en - om renoveringDette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 23:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
 • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
 • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

Investorer forsøger at redde Hallegård

Flere investorer søsætter redningsplan, så både slagteriet og gårdbutikken Hallegård kan overleve. Jørgen Toft Christensen skal være hjørnesten i den fremtidige drift.
Der er tomt på parkeringspladsen ved Hallegård på Østbornholm. Kunderne er væk, fordi driftselskabet bag Hallegård er blevet begæret konkurs.

Men lørdag formiddag er den alvorlige nedtur vendt til optur, da flere investorer nu melder sig på banen og søsætter en redningsplan, så Hallegård - både slagteriet og gårdbutikken - kan overleve.

- Vi er absolut på vej ind i at prøve at lave en redningsplan med Jørgen Toft Christensen som krumtap, fortæller Lars Brammer, der er bestyrelsesformand for Hallegård Slagtehus Aps.

Dét selskab er ikke direkte berørt af den konkursbegæring, som er blevet indgivet mod Hallegårds driftsselskab.

Lørdag formiddag holdt slagtehuset generalforsamling, og i den forbindelse blev situationen med konkursbegæringen i driftsselskabet vendt. Enden på mødet blev, at der i slagteriets ejerkreds var opbakning til at forsøge at redde hele Hallegård.

- Der er nogle aktionærer, der har tilkendegivet, at de godt vil være finansielt med til at lave en redningsplan for hele Hallegård-driften, siger Lars Brammer.

Bestyrelsesformanden bekræfter, at der i ejerkredsen i slagtehuset er flere interesserede investorer, men for nuværende kan han ikke sætte tal på antallet af interesserede.

- Det er nok mest filantropi. Det er nok et spørgsmål om, at vi synes, at Hallegård har bidraget med så meget positivt til Bornholm, og alle der har en relation til Bornholm, de kender Hallegård, siger Lars Brammer.

Lige nu afventer de interesserede investorer, at den kurator, som skal realiserede aktiverne i driftsselskabet, får gjort op hvad det eventuelt vil koste at overtage aktiverne. Ifølge Lars Brammer er det svært at sige noget konkret om tidshorisonten, men er kuratoren hurtig på aftrækkeren, så kan redningsplanen søsættes ganske snart. Nogle uger går der nok i hvert fald, siger Lars Brammer.

- Jeg har selv et meget stort ønske om, at jeg ikke har været på Hallegård og købe gode spegepølser for sidste gang, siger Lars Brammer, der i øvrigt ikke vil afvise, at han selv ender med at investere penge i at redde Hallegård.

Jørgen Toft Christensen har ikke ønsket at stille op til interview i dag lørdag. Det er folkene bag Kadeau der har indgivet en konkursbegæring mod Hallegårds driftselskab.

Aktuelle programmer på Play