Næste udsendelse: 23:10 Ølturen - Torben Mathews (G)

TV i dag

 • 22:50I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 23:10Ølturen - Torben Mathews (G)En rejse i de gyldne dråbers kølvand. Vi sætter fokus på øl-revolutionen, der er skyllet ind over landet, og besøger nogle af de over 100 mikrobryggerier, som er skudt op i løbet af ganske få år.
 • 23:40Humor Akademiet - Ida Fabricius Bruun (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Ida Fabricius Bruun er kommunikationskonsulent med speciale i humor.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:10Billeddetektiverne (G)I denne udsendelse lægger vi ud med at vise billeder, som seerne har hjulpet os med at få opklaret detaljer omkring. Og så er Tom Nielsen igen på banen med fine billeder fra det gamle Tejn.
 • 00:35I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker.
 • 01:05Mens du sover (12:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 01:35Nationalpark Thy (3:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:05Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Chefarkæolog på Bornholms Museum Finn Ole Nielsen, fortæller om det arkæologiske år der er gået og hvad der er planlagt i 2017.
 • 03:05Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Viborg, Maribo, Egeskov, Hobro, Skagen, Varde og Herlufholm.
 • 03:35Mellem os (G)Erik Preben Hansen er ved at starte en lokalafdeling af Prostatakræftforeningen på Bornholm. Prostatakræft er den sygdom, der dræber næstflest mænd. Men der er mange tabuer forbundet med den, og det kan være svært at tale om. Tau Rebecca fra projektet Red Hesteliv giver forsømte og uønskede heste et nyt og bedre liv. Men hvis de ikke snart finder et nyt sted at bo, er projektet og hestene i fare.
 • 04:00FV19 - Valgfolkemøde 5. del (G)Den pressede generation Præstationssamfundet, karakterræs og de sociale medier bliver beskyldt for at være årsag til, at landets unge i stadig stigende grad bliver ramt af stress, angst og depressioner. En undersøgelse viser, at 40 procent af danske unge har det skidt i et omfang, der er alvorligt. Hvem vil tage ansvar for at vende udviklingen? Politikere: Rosa Lund (Enhedslisten), Tommy Ahlers (Venstre) og Nick Mogensen (Nye Borgerlige) Vært: René Ryom
 • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Udviklingsplan vedtaget til ny runde

I en lang og detaljeret debat vedtog kommunalbestyrelsen torsdag Bornholms Udviklingsplan for 2012, som den foreligger nu. Men der kommer en ny debatrunde i august.
Forslaget til Bornholms Udviklingsplan 2012 blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 1. marts 2012 og har været i offentlig høring frem til 21. maj 2012.

I høringsperioden er der kommet 21 høringssvar i alt samt supplerende bemærkninger fra Teknik & Miljø om bl.a. vandhandleplaner.

Den nedsatte projektgruppe har behandlet de indkomne handlingssvar, og har på den baggrund forslag til ændringen af udviklingsplanen.

Hvis man ønsker at vide mere om udviklingsplanen så kan man via nedenstående link og under dagsordenpunkt 2 finde links til de forskellige bilag i sagen. de er alle PDF-dokumenter.

Kommunalbestyrelsen skulle under mødet torsdag tage stilling til udviklingsplanens godkendelse og tage stilling til redegørelsen for kommunalstrategien, der også ligger som bilag.

Kristendemokraternes Bjarne Hartung Kirkegaard "sparkede" tunnelprojektet mellem Bornholm og Skåne ind i debatten.

Kristendemokraterne foreslår blandt andet i sit udspil at kommunalbestyrelsen skal arbejde for at skaffe midler til en forundersøgelse, der skal afklare muligheden for en tunnelløsning mellem Bornholm og Skåne.

SF's Leif Olsen efterlyste under debatten nye fora for lokal debat, så debatten ikke altid "finder sted via de kære lokale medier", som han udtrykte det.

En tunnel mellem Bornholm og Skåne, der også optræder i de forskellige høringssvar, blev mødt med ordene:

- Tag nu og spørg svenskerne først. Og i øvrigt er en tunnel ikke vejen frem for Bornholm, sagde Leif Olsen.

Venstre slog et slag for at det lokale erhvervsliv, får mulighed for at deltage i offentlige projekter på lige fod med andre virkomheder i det øvrige land.

- Ikke en forfordeling, understregede Steen Colberg.

Han understregede også at det var vigtigt "at holde hele Bornholm i brug". Altså at der også i fremtiden en decentral struktur i det offentlige Bornholm.

- Men blot at man får muligheden for at være med i udbuddene, når de mange penge, som regionskommunen bruger i mange projekter er i spil, sagde Steen Colberg.

Bente Johansen fra Det Radikale Venstre kunne i modsætning til SF godt se det kloge i en tunnel, der gør bornholmerne uafhængige af færge- og flytider.

Bente Johansen slog også et slag for hurtigere internetforbindelser, mere uddannelse og borgerinddragelse.

Socialdemokraternes René Nordin Bloch erklærede sig enig med Venstre i, at erhvervslivet skal have gode rammevilkår.

- Og så synes jeg at at projektet Bright Green Island fra at være en måske luftig ide, har udviklet sig til at være meget konkret og lovende.

Borgmester Winni Grosbøll (A) bidrog i debatten med blandt andet at understrege at hun ikke tror på en tunnel mellem Bornholm og Sverige.

- Så vil jeg hellere bruge penge at sikre bornholmerne billigere fly, sagde hun.

Venstres Steen Colberg supplerede med en bemærkning om, at en finansiering af en tunnel efter hans mening lå andetsteds end hos kommunalbestyrelsen på Bornholm.

I det hele taget var det stort set kun tunnelen, der bød på uenigheder. En ophævelse af bopælspligten i bornholmske boliger, kunne SF dog ikke tilslutte sig.

Efter debatten lagde borgmesteren op til at hun sammen med gruppeformændene tager en drøftelse, der skal luge ud i de mange forslag, så de kan danne grundlag for en mere overskuelig debat.


Aktuelle programmer på Play