Næste udsendelse: 22:55 Det rene genbrug (G)

TV i dag

 • 22:10Kampen for kildevandet (G)Siden sommeren 2015 har Mikkel Marschall og hans partnere arbejdet på at lave bornholmsk kildevand i Nexøs gamle vandværk. Men det, der skulle tage et halvt år at realisere, blev til en lang og sej kamp på godt 3 år. Det er en historie om skuffelser og glæder, sejre og nederlag, tekniske udfordringer og personlige kriser inden det første kildevand kommer på flaske.
 • 22:55Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 23:35Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri
 • 00:0519.30Nyheder og Sport (G)
 • 00:15Kampen for kildevandet (G)Siden sommeren 2015 har Mikkel Marschall og hans partnere arbejdet på at lave bornholmsk kildevand i Nexøs gamle vandværk. Men det, der skulle tage et halvt år at realisere, blev til en lang og sej kamp på godt 3 år. Det er en historie om skuffelser og glæder, sejre og nederlag, tekniske udfordringer og personlige kriser inden det første kildevand kommer på flaske.
 • 01:00Bornholm knokler - Smed (G)
 • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri
 • 01:55Stafetten - Roar Schou (G)Roar Schou var i årevis succesfuld direktør for virksomheden Beck Pack Systems i Rønne. Nu er han pensionist men spilder ikke tiden på sofaen.
 • 02:20Flere sider af Leif Davidsen (G)Forfatter Leif Davidsen fortæller om sin spændingsroman "Djævelen i hullet".
 • 02:50Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:20Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:45Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 04:30Nationalpark Thy (9:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri

EcoGrid på Top 10 i verden

EcoGrid-projektet er nomineret til klimaets Oscar-uddeling Sustania Award af Arnold Schwarzenegger og Connie Hedegaard. EcoGrid-projektet er med på listen over de ti mest bæredygtige projekter i verden.
Til oktober vil der blive uddelt en pris til det bedste og mest bæredygtige projekt i verden, og her er det bornholmske projekt, EcoGrid, blandt de ti nominerede.

EcoGrid, der går ud på at teste fremtidens intelligente elnet på Bornholm, er udvalgt blandt 100 andre projekter i verden af the Sustania Award Committee. Her er blandt andre den tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger og klimakommissær Connie Hedegaard medlemmer.

Østkrafts direktør Ole Schou Mortensen er både glad og stolt:
- Det er en stor ære at få så fin en placering blandt verdens bedste miljøprojekter, og jeg er utrolig stolt over den opmærksomhed Bornholm får via EcoGrid-projektet, for Østkraft vil gerne være med til at skabe udvikling og det er vigtigt for os, siger Ole Schou Mortensen.

Det er organisationen Sustainia, ledet af Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger, som står bag kåringen af vinderprojekter, der både omfatter fremtidens huse, transportsystemer, energi og byer.

Sustania-prisen bliver uddelt den 11. oktober på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København af Arnold Schawarzenegger og det øvrige dommerpanel.

Aktuelle programmer på Play