Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:10Etape Bornholm - De bedste øjeblikke (G)
 • 00:35Vinter i Sommerfugleparken (G)Der sker mange spændende ting i Bornholms Sommerfuglepark i løbet af vinteren. Og specielt op til sæsonen 2018, hvor Flemming Jensen åbnede dørene til sommerfugleparken for 20. år i træk.
 • 01:05Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
 • 01:35Kofoeds Naturperler - Stokkelund (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten hemmelige naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt i Stokkelund og Gudhjem Plantage.
 • 02:00Nationalpark Thy (46:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 03:25Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Nykøbing Sjælland, Allinge, Skjern og Aalborg.
 • 04:00Flere sider af Jesper Bugge Kold (G)Forfatter Jesper Bugge Kold fortæller om sin spændingsroman "Land i Datid".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 05:00Stafetten - Egon Jensen (G)Egon Jensen voksede op i Rønne og har kun for alvor været væk fra øen, da han læste til tandlæge. Han har i mange haft egen klinik i Rønne og været formand for Bornholms Brand. Nu er han gået af og har solgt sin klinik. Det betyder blandt andet mere tid til Egon Jensens store interesse: Travheste.

Fuglefolket forfølger igen fuglen fra Ertholmene

Manchurernattergalen blev i går set på Bornholm. I dag stod knap tyve fugleinteresserede klar ved færgen til Ertholmene.
For de knap tyve amatørornitologer, der lige nu sidder på Christiansø og spejder efter den sjældne Manchurernattergal, handler alt om fuglen.

Men er man bare lidt ligeglad med den lille nattergal, er historien om menneskene noget sjovere.

Der er Jørgen Munck fra Lyngby og Rolf Christiansen fra Skagen. De to topper listen over flest sete fuglearter i Danmark og er på Christiansø for anden gang på en uge.

Rolf Christiansen fik 27 timer i sit hjem i Skagen, før han drog mod øst igen - timerne blev brugt på at se på fugle.

Jørgen Muncks kone tror, han er på fuglelejr ved Vadehavet.
Hun aner intet om, at han lige nu sidder og spejder ind i en busk på Christiansø, efter det, der for en lægmand godt kunne ligne en gråspurv med storhedsvanvid. For anden gang inden for fem dage.

Jens Lind var til fugletræf på Rømø, da meldingen kom: Manchurernattergalen er igen set på Christiansø. Hjemturen til Espergærde går derfor nu forbi Ertholmene.

Og så er der Morten Bentzon fra Christiansfeld. Han efterlod i går aftes 10 familiemedlemmer, der troede de var inviteret hans fødselsdagsfest, med beskeden om at han var nødt til at rejse 360 kilometer mod øst for at se en fugl. De tog det, ifølge Morten selv "meget pænt".

Så indrømmet: Det er da en meget kær, lille fugl. Men den er langt fra lige så interessant som de tyve mennesker, der lige nu retter deres kikkerter i titusindekronersklassen mod krat på Christiansø og krydser deres fingre.

Aktuelle programmer på Play