Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Atomaffald: Bornholm er ikke mest egnet

Lolland er svag "favorit" til at huse atomaffald fra Risø, hvis det skal deponeres indenrigs.
Lolland er svag favorit til at huse atomskraldet fra Risø. Området ved Rødbyhavn på Lolland er umiddelbart en smule mere velegnet end de fem andre mulige slutdepoter for det radioaktive affald på Risø.

Det skrev Politiken i weekenden.

Vurderingen fremgår af de seks omegnsstudier, som De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus) i går afleverede til Sundhedsministeriet.

Den tvivlsomme ære som foreløbig favorit til at huse affaldet skyldes blandt andet, at lerlagene ved Rødbyhavn er »uforstyrrede« og »forventes at kunne tilbageholde et eventuelt udslip af radioaktivt materiale«. Rødbyhavn har heller ikke jordskælv eller særlige drikkevandsinteresser. Der er heller ikke nogen af den type turistattraktioner, som fremhæves under et par af de andre områder. Vurderingen af Østermarie-Paradisbakkerne på Bornholm nævner eksempelvis Brændegårdshaven.

Intet er dog afgjort endnu. For det første har eksperterne ikke klart anbefalet nogen af områderne. Man mangler en såkaldt strategisk miljøvurdering, både af de seks områder og af fortsat lagring i et såkaldt mellemlager på Risø. Det er på Risø, at hovedparten af atomaffaldet er oparbejdet i de forsøgsreaktorer, der kørte 1957-2001.

Hertil kommer, at et folketingsflertal har pålagt sundhedsminister Astrid Krag (SF) at undersøge mulighederne for, om vi kan lade udlandet tage skraldet.

Aktuelle programmer på Play