Næste udsendelse: 23:30 Verdens mindste travbane - 3. del (G)

TV i dag

  • 23:00Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Folkemødet: Atomaffald er folkets sag

Modstanderne af en placering af atomaffaldet fra Risø indenfor rigets grænser, føler sig oversete i debatten.
Politikere taler om demokrati og åbenhed, men i atomaffaldssagen bliver borgerne nærmest ignoreret, mener repræsentanter fra borgergrupperne fra de kommuner, der er udpegede som mulige modtagere af Risøs atomaffald.

derfor sætter borgergrupperne atomaffaldet på dagsordenen på Folkemødet i dagene 13.til 16. juni 2013 bl.a. med det formål at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.

Formålet med Folkemødet er ifølge arrangørerne at styrke demokratiet og dialogen i Danmark og er dermed en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne.

På Christiania Cykel vil borgergrupperne fragte en tønde radioaktivt affald rundt på pladsen, uddele atom bolsjer samt informere om det radioaktive affald, bly, cadmium m.m. der planlægges nedgravet.

Fra Folkets Talerstol samt Speakers’ Corner vil borgergrupperne samt øvrige allierede kæmpe for at bringe forsigtighedsprincippet og dermed fornuft ind i sagen. Det gør andre lande.

På biblioteket i Allinge er der debatmøde med borgere, borgmestre, politikere m.fl. om dels borgerinddragelsesprincipper dels en forsvarlig håndtering af det i mange tusinder år farlige affald.

Sidst men ikke mindst vil borgergrupperne være synlige ved hovedscenen, når de forskellige partier i Folketinget hylder den danske tradition for demokratisk dialog.

Aktuelle programmer på Play