Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

  • 22:15Kokken og kogekonen (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks nye madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag bornholmsk sildepålæg.
  • 22:45Mellem os (G)
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - Olsker Elsker Kor (G)Olsker fik i efteråret 2017 et helt nyt kor. Koret er for alle, og det er blevet godt modtaget i lokalområdet. Omkring 50 sangere kommer mere eller mindre fast og øver i Ols Kirke.
  • 00:15Kokken og kogekonen (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks nye madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag bornholmsk sildepålæg.
  • 00:40Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 00:45Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder
  • 01:15Mellem os (G)
  • 01:45Billeddetektiverne (G)I den her udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen tilbage for at fortælle om det gamle Tejn.
  • 02:15Månedens foredrag - Om Herman Jens Bohn (G)Poul Anton Pedersen om Herman Jens Bohn
  • 03:10Bornholmske smalfilm (G)Bornholmske smalfilm
  • 03:35Krimimesse 2015 - Jesper Stein (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Stafetten Jesper Paulsen (G)Jesper Paulsen har længe været øens vinbonde nummer et. Men det ikke lå ikke i kortene, at han skulle gå fra at være almindelig landmand til vin - og nu også spiritus. Men Jesper er åben for, at han måske skifter igen på et tidspunkt, hvis han får lyst til noget andet. Og han er ikke bange for at fortælle, hvad han synes om Bornholm, øens fremtid og bornholmerne.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder

Påskefrokosten ryger ud

Skraldespanden bugner af mad fra påskefrokosterne, når ugen er omme. For de kristne helligdage får danskerne til at hamstre alt for meget til påskebordet.
Madspild er madaffald, der kunne have været spist af mennesker, men bliver kasseret af husstanden.

På en normal uge ryger der for 225 millioner kroner mad i skraldespanden i danske hjem. I påskeugen stiger beløbet til 279 millioner kroner - forudsat, at vi i påskeugen smider samme procentdel af indkøbt mad ud som i en normal uge.

Jul og påske er de to tidspunkter året, hvor vi køber mest mad og smider mest mad ud.

Danskere køber 24 procent mere mad i påsken end normalt. Det svarer til, at for hver gang vi køber 10 æg eller 10 øl til hverdag, køber vi 12 æg eller 12 øl til påske.

Beregningen viser, at for hver 1000 kroner en dansker bruger på mad i påsken, ryger der for 140 kroner mad i skraldespanden.

Danske husholdninger står for langt det største madspild i Danmark. Knap 44 procent af madspildet stammer her fra svarende til 237.000 ton madspild fra danske forbrugere. Detailhandlen står for 45.000 ton, hvilket svarer til cirka otte procent.

Tallene fra Landbrug & Fødevarer er baseret på tal fra analysevirksomheden GfK Consumerscan og er sammenlignet med tal fra den statslige, britiske nonprofit-organisation Waste and Ressources Action Programme (WRAP).

/ritzau/

Aktuelle programmer på Play