Næste udsendelse: 15:00 14Nyheder (G)

TV i dag

  • 14:10Sprogblomster (G)Hvad betyder cringe og hvordan oversættes det til bornholmsk? Sussi Rømer Rasmussen styrer løjerne i denne udgave at sprogblomster, der også bringer os til Bornholms tekniske samling.
  • 15:0014Nyheder (G)
  • 15:08Vejret i aften (G)
  • 15:3014Nyheder (G)
  • 15:38Vejret i aften (G)
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:38Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Perspektiv (G)Politikerne vil sparke nyt liv i Bornholm som Bright Green Island. Men hvordan skal den udskældte og omdiskuterede markedsføringsstrategi fortsætte. Som inspiration har vi mødt fire af hverdagens ægte grønne helte - hør om deres liv med bæredygtighed og klimaomtanke.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)Mellem Os får besøg af Christine Andersen, der er bornholmsk fodtennisspiller. Hun har taget træner Jonas Lindberg med, og de to fortæller om den anderledes sport. Derefter kommer Sussi Hviid i studiet med sin kæreste, der tilsammen udgør "Gum by Hviid" - et nyt organisk tyggegummi koncept.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Bodil Jørgensen
  • 19:00Golfmagasinet: DA Masters 2016 (G)Vi følger blandt andre jazzlegenden, kapelmester i ”Kansas City Stompers,” Niels Abild, der har spillet golf siden 1940`erne. Lykkes det ham at nå finalen i Agadir - en finale, som vi følger tæt.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:43Vejret i morgen (G)
  • 19:45Trolling Master Bornholm - Dagen førPeter Tanev har samlet en stor flok trollingfiskere til en omgang opvarmning til årets konkurrence. Direkte fra værftshallen på Tejn Havn skal vi bla. møde manden, der sidste år var 40 gram fra at vinde konkurrencen.
  • 20:25Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:35Trolling for nybegyndere (G)Hvad kræver det egentlig at deltage i Trolling Master Bornholm? Hardy Jensen har sat sig for at undersøge sikkerhedskrav, bådtyper, udstyr og meget andet.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Thomas Rathsack
  • 21:30Mød Din Mad - FlødebollerUde på Mols ligger Holmgaard Gårdbageri. Her kræser ægteparret Maj for deres gæster med hjemmebag og chokolade. Anna Louise går med Niels Maj i bageriet for at kaste sig ud i kunsten at lave flødeboller. (Sendt første gang 14.11.2012)
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 22:15Trolling Master Bornholm - Dagen før (G)Peter Tanev har samlet en stor flok trollingfiskere til en omgang opvarmning til årets konkurrence. Direkte fra værftshallen på Tejn Havn skal vi bla. møde manden, der sidste år var 40 gram fra at vinde konkurrencen.
  • 23:05Trolling for nybegyndere (G)Hvad kræver det egentlig at deltage i Trolling Master Bornholm? Hardy Jensen har sat sig for at undersøge sikkerhedskrav, bådtyper, udstyr og meget andet.
  • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Thomas Rathsack
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Vejret i morgen (G)
  • 00:11Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 00:15Trolling Master Bornholm - Dagen før (G)Peter Tanev har samlet en stor flok trollingfiskere til en omgang opvarmning til årets konkurrence. Direkte fra værftshallen på Tejn Havn skal vi bla. møde manden, der sidste år var 40 gram fra at vinde konkurrencen.
  • 01:00360 (G)
  • 01:10Bornholmske Kirker - Allinge Kirke (G)Kirken i Allinge fremstår i dag lys og venlig.
  • 01:40Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor tre præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål. De medvirkende er Ulla Skou, Henriette Ry Nielsen og Birgit Friis.
  • 02:20I Østersøens dyb: Skeletvraget (G)Skeletvraget er det navn dykkere har givet et vrag der ligger nær Dueodde. Resterne af en død mand ved rorgængerens plads har inspireret til navnet. I den her udsendelse besøger I Østersøens Dyb skeletvraget. Og i virkeligheden er Skeletvraget måske identisk med et fynsk skib, der forsvandt i Østersøen i 1938.
  • 02:50Stafetten - Jacob Bjerring Hansen (G)Jacob Bjerring Hansen er direktør for Bornholms Museum. Han er tilflytter til Bornholm og bor i Rønne med sin kone og to børn. Jacob Bjerring Hansen har en stor tro på, at den positive stemning han nu fornemmer på Bornholm vil hjælpe med til at få fremgang for øen igen.
  • 03:20Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
  • 04:15Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os rykker ud i det bornholmske sommerland for at finde de bedste sommerhistorier. Det skal blandt andet handle om kærlighed, amerikanske biler, dyr, lækker sommermad og den nye festival, Danmark Dejligst. Du kan glæde dig til ’Mellem os i sommerlandet’ fra den 5. juli – 11. august
  • 05:00Flere sider af Lotte Kirkeby Hansen (G)Forfatter Lotte Kirkeby Hansen fortæller om sin novellesamling "Jubilæum".

Påskefrokosten ryger ud

Skraldespanden bugner af mad fra påskefrokosterne, når ugen er omme. For de kristne helligdage får danskerne til at hamstre alt for meget til påskebordet.
Madspild er madaffald, der kunne have været spist af mennesker, men bliver kasseret af husstanden.

På en normal uge ryger der for 225 millioner kroner mad i skraldespanden i danske hjem. I påskeugen stiger beløbet til 279 millioner kroner - forudsat, at vi i påskeugen smider samme procentdel af indkøbt mad ud som i en normal uge.

Jul og påske er de to tidspunkter året, hvor vi køber mest mad og smider mest mad ud.

Danskere køber 24 procent mere mad i påsken end normalt. Det svarer til, at for hver gang vi køber 10 æg eller 10 øl til hverdag, køber vi 12 æg eller 12 øl til påske.

Beregningen viser, at for hver 1000 kroner en dansker bruger på mad i påsken, ryger der for 140 kroner mad i skraldespanden.

Danske husholdninger står for langt det største madspild i Danmark. Knap 44 procent af madspildet stammer her fra svarende til 237.000 ton madspild fra danske forbrugere. Detailhandlen står for 45.000 ton, hvilket svarer til cirka otte procent.

Tallene fra Landbrug & Fødevarer er baseret på tal fra analysevirksomheden GfK Consumerscan og er sammenlignet med tal fra den statslige, britiske nonprofit-organisation Waste and Ressources Action Programme (WRAP).

/ritzau/

Aktuelle programmer på Play