Næste udsendelse: 00:00 22Nyheder (G)

TV i dag

 • 00:0022Nyheder (G)
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
 • 22:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
 • 00:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
 • 01:40Vasagaard - stenalderens store mysterium 1:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem i 2017. Solsten, knogler og stolpehuller vælter op af jorden ved Vasagård. Det er meget mystisk, for vi ved faktisk ikke, hvad stenalderens bornholmere har brugt stedet til. Se med, når vi prøver at finde nogle svar på mysteriet i 1. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
 • 02:10EKKO (G)Juni er tiden at tælle edderfugleunger, ringmærke vandrefalkeunger, og alle fugle er iført smuk yngledragt. Det er også årets hotspot for fund af sjældne arter. Se bare EKKO om østlig kærguldsmed, lille pubberøver og stellersand.
 • 02:50Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 03:30Ude i kulden: Foråret er på vej (G)Kom med "Ud i kulden" med Anders Kofoed, som ser på overlevelsesstrategier i naturen.
 • 04:00Det skal være sjovt - en dag med keramiker Lenny Goldenberg (G)Lenny Goldenberg er en finurlig herre, som kan li at have det sjovt. Det ses også tydeligt i hans keramik. Han eksperimenterer med former, farver og teknikker. Vi skal opleve ham i værkstedet og se på en række af hans forskellige skulpturer og brugsting i keramik og porcelæn.
 • 04:30Kryb og kravl: Giftkroge og spindevorter (G)Fugleedderkopper som graves ud af skrænten på Røsnæs og bolværksedderkopper ved Brende å på Fyn og grotteedderkopper i klippehuler på Bornholm og ikke mindst en edderkop fra Midtjylland, der kan bide.

Færgeforlig forhandlet endeligt på plads

Folketingets transportordførere er blevet enige om et færgeforlig for Bornholm fra 2017 -2027.
Der er nu sat punktum i et nyt færgeforlig for Bornholm. Folketingets transportordførere mødtes her først på aftenen, hvor de blev enige om en aftale.

Transportminister Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne kalder det "en god og solid aftale".

- Konceptet, det vil sige besejlingen af ruterne, er præcis som vi kender det, og som har fungeret godt... jeg ved godt, at man på Bornholm havde ønsket, at vi fik endnu lavere billetpriser. Det vi kan levere i dag, det er et minimum på gennemsnitligt 10 procents sænkning. Og så vil vi lægge op til at de selskaber, som vil byde, kan faktisk byde ind og give yderligere reduktioner, sagde ministeren efter forliget var faldet på falds.


Færgeforliget i hovedtræk:

Forliget gælder i en tiårig periode.

Det har en værdi på 2,8 milliarder kroner.

Forliget nedlægger IC Bornholm. Passagerene mellem Ystad og København skal derfor enten med bus, eller med det svenske Påga-tog og Øresundstoget. Nedlæggelsen sparer cirka 31 millioner kroner.

Der fjernes en reservefærge. I det tilfælde, at rederiet Færgen vinder udbuddet (sidste gang var selskabet eneste budgiver) vil det formentlig betyde et farvel til enten Povl Anker eller Villum Clausen. Den øvelse sparer 30 millioner kroner.

Billetpriserne for passagerer sænkes med minimum 10 procent, hvilket i forliget har en værdi på 17 millioner kroner om året. Det ligger et stykke fra blandt andre borgmester Winni Grosbølls ønske om op mod 90 millioner kroner årligt - det beløb, der skal til, for at sikre Bornholm trafikal ligestilling, altså at det vil koste det samme at rejse en kilometer over vand, som det koster at rejse en kilometer over land.

Læs hele aftalen via linket nedenfor.

Aktuelle programmer på Play