Næste udsendelse: 22:40 Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del

TV i dag

  • 22:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle
  • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
  • 02:2022Nyheder (G)
  • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
  • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
  • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
  • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Bornholmsk duo udgiver single

Den bornholmske duo Jonas og Kristofer har succes sammen i duoen "Baltique" og udgav sidste fredag en ny single.
En duo består ofte af personer, der i deres modsætninger finder inspirationer i hinanden, og netop dér opstår magien. Således er det også tilfældet for Jonas og Kristofer, der har fundet melodien sammen i duoen Baltique.

Det skriver Warner Music Denmark i en pressemeddelse.

Jonas er musikeren, komponisten og teknikernørden med den store "maskinpark" og Kristofer er sangeren og sangskriveren med en kunstnerisk edge, der konstant skal flyttes.

De mødte hinanden for et par år siden en aften i Rønne, og siden har Kristofer taget en del ture fra Rønne ud til Lobbæk, en flække på granitøen med 351 indbyggere inkl. Jonas, i hvis studie de har arbejdet med at finde hinanden, og siden ryste elegante popnumre ud af højttalerne.

- "Det starter ofte under bruseren i badet, hvor tekstlinier og melodistykker kommer til mig. Derefter ud til Jonas, som så finder de akkorder der passer til melodien, og derefter arrangerer vi musikken sammen", fortæller Kristofer, der er født på Balkan mens Jonas er født og opvokset på Bornholm.
En nærkontakt med døden på et helligt bjerg i Spanien nogle år tidligere ændrede Kristofers verden, og med paradigmeskiftet fulgte en fordybelse i at skrive sig ud af de traumer, der var forbundet med oplevelsen. Efterfølgende er det blevet til en del tekster, og det var først efter mødet med Jonas at Kristofer startede med at lægge stemme på dem.

Efter to års arbejde har de med "Travel" ramt den stil og genre, som definerer BALTIQUE, og er derfor valgt som 1. single.

Lyt til singlen her: https://warner.lnk.to/baltique

Aktuelle programmer på Play