Næste udsendelse: 21:40 Mellem os

TV i dag

 • 19:55Åbning af Hammerhus Besøgscenter (G)Direkte transmission fra åbningen af det nye besøgscenter på Hammershus.
 • 21:40Mellem osPoul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle
 • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
 • 02:2022Nyheder (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
 • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
 • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
 • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Nye køkkener på plejecentre skal give madglæde

Tre plejecentre får nye køkkener, og det skal være med til at give de ældre mere madglæde.
Bornholms Regionskommune er ved at bygge nye køkkener til de ældre på plejecentrene. Det er tale om at forbedre eller forny køkkener på Nørremøllecentret i Nexø, Aabo Plejecenter i Aakirkeby og Paradisvej 11 under plejecenter Lunden i Rønne. Det skriver BRK i en pressemeddelelse.

Kommunen fik i sommer bevilget knap 34 millioner kroner fra Ældreministeriets pulje. De nye køkkener bliver bemandet med en kok, ernæringsassistent eller anden faglært medarbejder, der planlægger indkøbene og laver maden. Køkkener efter samme koncept er allerede etableret på plejecentrene Nylars og Snorrebakken i Rønne.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået bevillingen fra Ældreministeriet, så vi kan bygge nye køkkener og servere frisklavet mad af god kvalitet på endnu tre af vores plejecentre. I den ældrepolitik, vi vedtog i 2016, indgår det som en naturlig del af en værdig ældrepleje, at maden tilberedes tæt på de ældre, så de kan nyde duften, siger borgmester Winni Grosbøll.

11 køkkener er ved at blive bygget efter en tidsplan. Der sigtes mod, at de nye køkkener skal stå klare i december og kan tages i brug i starten af de nye år.

Kommunens mad- og måltidskonsulent, Nikolaj Løngreen er uddannet kok og glæder sig også til, at køkkenerne kan tages i brug.

- God mad er hjørnestenen i et godt liv. Det er mig en stor faglig glæde, at vi nu bygger køkkener og ansætter dygtige køkkenmedarbejdere, som skal tilberede maden fra bunden i de mere end 20 små køkkener på fem af kommunens plejecentre. De ældre vil opleve en unik nærhed med køkkenet i hverdagen og blive mødt af appetitvækkende duft fra lækker hjemmelavet mad og tillige have medindflydelse på deres måltider, lyder det fra Nikolaj Løngreen.

De nye køkkener skal bemandes af 13 medarbejdere, hvoraf ti er nyansatte, to kommer fra Devika og en enkelt allerede er ansat på plejecenter Aabo.

Indslaget er fra nyhederne 19.30, 26. oktober 2017.

Aktuelle programmer på Play