Næste udsendelse: 18:55 Tilbage til rødderne (G)

TV i dag

  • 18:05Folkemødet - De bedste øjeblikke (G)
  • 18:55Tilbage til rødderne (G)Allan Feldt tager os med tilbage til barndommens gade.
  • 19:20Urtejagt på Bornholm - Daniel Kruse (G)For de fleste have-mennesker er den Japanske Pileurt en ukrudtsplante som ødelægger haven og som er umulig at slippe af med. Men den invasive pileurt kan faktisk spises og den smager af rabarber, se når en af Danmarks bedste dessert kokke Daniel Kruse laver en både smuk og velsmagende dessert ud af de upopulære pileurt.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Kulturreportagen Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Bryggeriet på BryggenØens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 20:15Mellem osI tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 20:45KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:50Urtejagt på Bornholm - Søren Heide Jensen (G)Naturvejleder Thomas Guldbæk kender de fleste spiselige urter og planter her på Bornholm. I dag besøger han Røgeriet i Hasle, hvor han sammen med indehaveren skal ud i naturen og finde inspiration til nye måder at røge fisk på.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 21:30I godt selskab: Ulkebøl Skole På Ulkebøl Skole i Sønderborg hopper de regnestykkerne og staver ord ved at løbe fra bogstav til bogstav. Her er den boglige undervisning nemlig ikke stillesiddende, men foregår med masser af bevægelse.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 22:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 22:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 00:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 00:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 01:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 01:50Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 02:20Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
  • 02:50Nattv: Sporskiftesliber (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra jernbaneskinnerne mellem Vinderup og Stoholm, der skal have slebet sporskift.
  • 03:55Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 04:30Stafetten - Kurt Marker (G)Kurt Marker har det meste af sit arbejdsliv arbejdet i tekniske afdelinger - først i Allinge-Sandvig Kommune og senere i Regionskommunen. Nu har han taget hul på pensionisttilværelsen, der indtil nu føles som en dejlig lang ferie.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen

Nye køkkener på plejecentre skal give madglæde

Tre plejecentre får nye køkkener, og det skal være med til at give de ældre mere madglæde.
Bornholms Regionskommune er ved at bygge nye køkkener til de ældre på plejecentrene. Det er tale om at forbedre eller forny køkkener på Nørremøllecentret i Nexø, Aabo Plejecenter i Aakirkeby og Paradisvej 11 under plejecenter Lunden i Rønne. Det skriver BRK i en pressemeddelelse.

Kommunen fik i sommer bevilget knap 34 millioner kroner fra Ældreministeriets pulje. De nye køkkener bliver bemandet med en kok, ernæringsassistent eller anden faglært medarbejder, der planlægger indkøbene og laver maden. Køkkener efter samme koncept er allerede etableret på plejecentrene Nylars og Snorrebakken i Rønne.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået bevillingen fra Ældreministeriet, så vi kan bygge nye køkkener og servere frisklavet mad af god kvalitet på endnu tre af vores plejecentre. I den ældrepolitik, vi vedtog i 2016, indgår det som en naturlig del af en værdig ældrepleje, at maden tilberedes tæt på de ældre, så de kan nyde duften, siger borgmester Winni Grosbøll.

11 køkkener er ved at blive bygget efter en tidsplan. Der sigtes mod, at de nye køkkener skal stå klare i december og kan tages i brug i starten af de nye år.

Kommunens mad- og måltidskonsulent, Nikolaj Løngreen er uddannet kok og glæder sig også til, at køkkenerne kan tages i brug.

- God mad er hjørnestenen i et godt liv. Det er mig en stor faglig glæde, at vi nu bygger køkkener og ansætter dygtige køkkenmedarbejdere, som skal tilberede maden fra bunden i de mere end 20 små køkkener på fem af kommunens plejecentre. De ældre vil opleve en unik nærhed med køkkenet i hverdagen og blive mødt af appetitvækkende duft fra lækker hjemmelavet mad og tillige have medindflydelse på deres måltider, lyder det fra Nikolaj Løngreen.

De nye køkkener skal bemandes af 13 medarbejdere, hvoraf ti er nyansatte, to kommer fra Devika og en enkelt allerede er ansat på plejecenter Aabo.

Indslaget er fra nyhederne 19.30, 26. oktober 2017.

Aktuelle programmer på Play