Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
  • 02:2022Nyheder (G)
  • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
  • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
  • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
  • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Årets konfirmation i fare

Da omkring 370 præster i den danske folkekirke er overenskomstansatte, så kan en kommende strejke eller lockout således komme til at ramme forårets konfirmander.
Den ulmende storkonflikt kan få betydning for forårets konfirmationer, og hvis du således står over for at skulle bekræfte din dåb, eller du har en søn eller datter, der skal, så bør du håbe på, at din sognepræst er tjenestemandsansat, skriver Fyens.dk.

Tirsdag rykkede en storkonflikt nærmere, da forhandlinger mellem de ansattes fagforbund og Danske Regioner brød sammen. Det sker efter, at forhandlingerne for de statslige og de kommunalt ansatte også er brudt sammen.

28. februar er der deadline for varsling af enten lockout, hvor arbejdsgiverne sender de ansatte hjem, eller strejke hvor lønmodtagerne nedlægger arbejdet. Og ender det med strejke, vil det betyde, at knap 71.000 offentligt ansatte bliver udtaget til at strejke allerede fra den 1. april.

Ifølge Per Bucholdt Andreasen, der er sognepræst og formand for Præsteforeningen, som organiserer landets godt 2000 aktive præster, kan en storkonflikt ende med at betyde aflysninger af kirkelige handlinger.

»Det er stadig spekulativt, men ja, det kan få konsekvenser for sådan noget som konfirmationer og bryllupper,« siger han til Fyens.dk.

Aktuelle programmer på Play