Næste udsendelse: 22:25 EKKO (G)

TV i dag

 • 22:15Musikhjørnet (G)
 • 22:25EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:10Ølturen - Rise Bryggeri (G)En rejse i de gyldne dråbers kølvand. Vi sætter fokus på øl-revolutionen, der er skyllet ind over landet, og besøger nogle af de over 100 mikrobryggerier, som er skudt op i løbet af ganske få år.
 • 23:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 01:00Portrætter Punkt for Punkt (1:14) (G)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter.
 • 01:30Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
 • 02:00Hjemme i Østerlars (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til Østerlars.
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Ribe, Thorsminde, Hobro, Sønderborg og Stevns.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
 • 05:00Stafetten - Thomas Hessel (G)Thomas Hessel har boet 10 år i USA, hvor han arbejdede med salg og marketing. Han flyttede til Bornholm med kone og to børn i starten af 2018. Thomas ejer og driver nu Myregaard Bed & Breakfast og ferielejligheder i Poulsker.

Gæs og skarver ændrer på Hundsemyre

Hundsemyre ved Snogebæk, den fredede mose tæt på Søndre Landevej, er under langsom forandring. Afføring fra mange gæs og skarver påvirker fisk og planter.
En af Miljøstyrelsens opgaver er at holde øje med vandkvaliteten i landets moser. Det sker bl.a. som del af Novana, Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur, og i den anledning var Steen Krogsbøll fra Miljøstyrelsen i dag på besøg i Hundsemyre på Sydbornholm. I sin el-drevne gummibåd sejlede han rundt i den gamle mose for at tage vandprøver og undersøge planteliv på søbunden.

- Og der fandt jeg ingenting. Jeg har været hele søen igennem og det er alligevel en stor sø. Jeg har været på 72 punkter, og der er ikke andet end pludder på bunden, fortæller Steen Krogsbøll, Miljøstyrelsen Storstrøm ( Bornholm).

For tre år siden undersøgte Steen Krogsbøll den gamle mose for fisk. Dengang var der heller ikke meget at komme efter. Han fandt ganske få ål, men ellers ikke andet. Og det mener han, at der er en ganske simpel forklaring på:

- Jeg tror nok, at det er den dårligste sø, vi har på Bornholm. Den er meget plumret. Og mit gæt er, at det er fuglene, som fouragerer ude på havet og så tager herind, hvor de kan hygge sig i fred og ro, og så afleverer de selvfølgelig også noget, når de har spist noget. Så de gøder simpelthen søen. Det vil jeg tro det er.

Hundsemyre er et naturområde nær Snogebæk, hvor der tidligere blev gravet tørv. I 1977 blev 92 hektar af området fredet for at bevare områdets rekreative, landskabsmæssige og videnskabelige karakter, fremgår det af Danmarks Naturfredningsforenings side, fredninger.dk.
Den gamle mose er privatejet af en gruppe forskellige ejere, mange arvinger til familier, der i tørvegravningens tid fik en andel i området.
Bornholms Regionskommune holder øje med om fredningen på området overholdes. Blandt andet den særlige regel om, at området er lukket for besøgende fra 15.marts til 15.juli for at tage hensyn til ynglefugle.

Aktuelle programmer på Play