Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Tejn IF vinder DM

Tejn IF er nu Danmarks bedste forening til at udvikle sig. Tejn IF har vundet grundet sin evne til at skabe et insted for både outdoor-aktiviteter og e-sport.
Tejn IF kan fra i dag kalde sig danmarksmestre i foreningsudvikling. Siden september sidste år har Tejn IF dystet med idrætsforeninger fra hele landet om at vinde DM i foreningsudvikling. Titlen kom i hus i dag på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Det skriver DGI Bornholm i en pressemeddelelse.

Hanne Lene Haugaard, formand for DM i Foreningsudvikling, begrunder valget:

- Tejn IF har skabt sig en klar profil. De vil det sociale fællesskab, den personlige udfordring og naturen skal ind – ud skal fokus på tider og resultater.

MTB, klatring, kajak, o-løb og biathlon er blot nogle af de mange udeaktiviteter, som børn i alderen 9-15 år har stiftet bekendtskab med på det nye hold med titlen ”Action Idræt” i Tejn IF.

Aktiviteterne tages fra alle typer af outdoor aktiviteter, og holdet er organiseret på eventbasis. Der er venteliste og flere forældre har meldt sig til trænerteamet.

DM-juryen har vurderet, at Tejn IF er på forkant med udviklingen og kan inspirere andre til at nytænke en forening.

- Tejn IF går målrettet efter at tiltrække nye målgrupper – især børn, der ikke tidligere var medlemmer. De nye unge medlemmer tilbydes ikke kun aktivitet – fællesskabet styrkes ved fællesspisning efter træning. De har etableret en e-sport afdeling. Den har tiltrukket børn og unge, der ellers ikke kom i foreningen. Med børnene er nye grupper af forældre kommet med i foreningen, fortæller Hanne Lene Haugaard.

DGI står bag DM i Foreningsudvikling. Mesterskabet udfordrer DGI’s foreninger til at skabe attraktive idrætsforeninger med blik for borgernes ønsker til idræt og motion. Med sin indsats har Tejn IF til fulde taget DGI’s udfordring til sig og med DM-titlen følger en pris på 20.000 kroner.