Næste udsendelse: 23:55 Kulturkalenderen (G)

TV i dag

  • 22:35FV19 - Valgdebat: Klog, grøn og sikker (G)
  • 23:55Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)
  • 00:35Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 1. del (G)
  • 02:10Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 2. del (G)
  • 03:05FV19 - Valgfolkemøde 2. del (G)Vær med, når vi tester politikere på deres ærlighed med det gode, gamle spil “Jeg Har Aldrig…”. Det er politikernes mulighed for at få nagende byrder væk fra skuldrene og gå til valget med ren, nyskuret og kridhvid samvittighed. Politikere: Alexander Grandt (Soc. dem), Joachim Hjorting (Kons) og Karsten Hønge (SF) Vært: Preben Dahl
  • 03:25FV19 - Valgdebat: Klog, grøn og sikker (G)
  • 04:59FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)

Kampen om en tunnel til Bornholm

Peter Andreas Harteg er en ivrig fortaler for en tunnel mellem Bornholm og Sverige, og nu inviterer han til et ikke helt almindeligt pressemøde.
Torsdag den 5. maj 2005 kl. 5.55 sker der noget helt specielt på Ringegård, Ringedalsvej 14, Vang

Kristi Himmelfartsdag 2005 vil en gruppe borgere på Bornholm tage spaden i egen hånd og stikke det første stik ned i undergrunden til en tunnelforbindelse mellem Bornholm og Sverige. Elementerne himmel, hav og jord forenes på det magiske tidspunkt tidligt om morgenen kl. 5.55 5/5 05, skriver Peter Anderas Harteg i en pressemeddelelse.

Tunnel-forkæmperne beskrives således i pressemeddelelsen:

For knap 34 år siden var Jacob Ludvigsen også med til at skrive Danmarkshistorie, da han dannede fortrop i etableringen af Christiania. Til dagligt kæmper Jacob Ludvigsen for bornholmsk selvstyre, men han går ikke ind for bornholmsk projektionisme og ser en tunnel som en åbning til omverdenen. I 1981 var Jacob Ludvigsen med til at udstede bornholmske penge og i 1993 satte han Bornholm til salg i International Herald Tribune.

PR-manden og vinhandler Søren Wolff var redaktør for Dagbladet Bornholmeren indtil indtil 1991, da han besluttede at blive selvstændig. Godt tre år senere lukkedes avisen af uforståelig grund af bedrevidende folk ovrefra. Søren Wolff har til dato været den flittigste læserbrevsskribent, der har argumenteret mest for en tunnel i pressen.

Peter Andreas Harteg er initiativtager til projektet Bornholmtunnel.dk. Han var stifter og formand i en årrække for Foreningen BAGlandet Bornholm, der bl.a. kæmper for, at flere unge vælger at bosætte sig på Bornholm.

Advokat Christian Dohn deltager også i ceremonien. Bagmændende for Bornholm-tunnelen arbejder på dannelsen af et tunnel-konsortium, evt. med tegnelse af folkeaktier i projektet. Christian Dohn skal være chefjurist for et sådan konsortium.

Læs mere om tunnelprojektet på bornholmtunnel.dk på internet.

Aktuelle programmer på Play