Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:25Historiens Vogtere med Jørgen Butzbach (G)Hvorfor det er så vigtigt at puste liv i fortidens støv ? Helene Høm har inviteret Jørgen S Butzbach, der værner om bornholms historie ind i Hans Rømers gamle pavillion i Almindingen.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
 • 22:35Stafetten - Maria Haugaard Barslund (G)Maria Haugaard Barslund er født og opvokset i Rønne. Efter 16 år væk fra øen flyttede hun tilbage i 2014. Maria Haugaard Barslund driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor i Svaneke med sin mand og to børn.
 • 23:05Mellem os (G)
 • 23:35Det er vores sang (11:17) (G)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
 • 00:35Stafetten - Maria Haugaard Barslund (G)Maria Haugaard Barslund er født og opvokset i Rønne. Efter 16 år væk fra øen flyttede hun tilbage i 2014. Maria Haugaard Barslund driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor i Svaneke med sin mand og to børn.
 • 01:05Mellem os (G)
 • 01:30Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
 • 02:30BogForum med Erik Trigger (G)Søren Vesterby fra TV Syd interviewer Erik Trigger. Erik Trigger er havnearbejder og digter fra Esbjerg. Digter med klar forbindelse til Halfdan Rasmussen-universet og en forkærlighed for havet og havets dyr.
 • 02:55Nationalpark Thy (39:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:25Vild Med Dyr (G)I Vild med Dyr er Anna Louise i Slangetemplet i Randers Regnskov. Her lever en lille fisk, der bruger en meget usædvanlig metode, når den skal have ram på sit bytte. Vi ser også på de bittesmå frøer og smukke sommerfugle.
 • 03:55Mens du sover (12:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:20Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Herning, Sorø, Esbjerg, Herlufholm, Bagenkop og Aars. .....
 • 04:45Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 05:05Stafetten - Hanne Lyngby Nielsen (G)Hanne Lyngby Nielsen er flyttet tilbage til Bornholm efter år i Jylland. Hun opdagede for år tilbage, at hun har clairvoyante evner. Noget hun ikke havde forestillet sig, da hun har en naturvidenskablig baggrund.

Spændt stemning på hurtigfærge

Undervejs gennem det piratfyldte farvand ud for Afrikas Horn mødte Leonora Christina to gange fartøjer, der kunne have indholdt pirater.
To gange på turen fra Sri Lanka mod Saudi Arabien mødte Bornholmerfærgens nye hurtigfærge Leonora Christina noget, der kunne ligne pirater.

Det fortæller chefkaptajn Søren Schou.

På et tidspunkt kommer vagterne op og siger, at nu kommer der altså to af de der både hen mod os. De kommer i høj hastighed, og med det samme organiserer de sig, sådan at der er nogen der går ud på dækket for at signalere til bådene, at vi ikke vil have, at de kommer tættere på. Lederen af gruppen står så oppe på broen og rådgiver mig, fortæller han.

Derfor satte man meget hurtigt farten op til 36 knob.

-Og der sker så det, at da bådene de kommer lidt ind fra siden, så kan de vel se, at de ikke kan indhente os. De kan også se vores vagter på agterdækket, og så bøjer de af, forklarer Søren Schou.

Cirka en halv time senere kom færgen forbi nogle andre fiskere, der også begyndte at sejle hen mod skibet i meget høj fart, og påny gik vagterne igang med at vinke dem væk, mens farten blev sat op.

- Der vælger jeg så at trykke på vores alarmknap, sådan at vi mønstrer den besætning som ikke er på vagt. De mønstrer bag broen, får en hurtig orientering, og kommer godt af vejen, hvis det skulle være nødvendigt. Det gjorde det ikke. Bådene fik samme behandling. Højere hastighed og blev advaret. De stoppede og drejede væk, og så har der faktisk ikke været flere hændelser siden, fortæller Søren Schou.

Han roser vagterne for at have skabt ro hos besætningen og også hos ham selv, ved at rådgive og dele ud af deres erfaring - ikke mindst i de to situationer, hvor små hurtige både nærmede sig skibet.

- Om det er det ene eller det andet vi har mødt, det kan man ikke rigtig sige. Det eneste der adskiller dem er, om de har lyst til at fiske eller de møder et godt skib, som kommer forbi, som de har lyst til at kapre, siger chefkaptajnen.

Undervejs har vejret været hård, men det har faktisk - ud fra et piratmæssigt synspunkt - været en god ting, siger Søren Schou.

- Vejret har faktisk været udmærket i forhold til pirater, for piraterne er jo ikke så meget for at ligge ude i dårligt vejr. Der har været nogle rigtig kraftige regnbyger, blæst og høj sø, så det har ikke været til for piraterne at være ude, forklarer han.

Leonora Christina er nu ude af det farlige farvand, og på vej mod Suez-kanalen. Vagterne er dog stadig ombord.

Aktuelle programmer på Play