Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Peter Bay
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)EKKO redaktionen er som mange udfordret af vejret, og historier om sjældne bregner, blå bøgebiller og anemoner må vente, til snemasserne er væk. I stedet strider vi os frem og ser på, hvordan fugle og dyr klarer et så pludseligt vejrskift. Vi kommer på tæt hold af et par vandrikser, og så tager vi hul på første kapitel af EKKOs Fugleskole.
 • 00:50Mellem os (G)Ruben Bay Mogensen har i november åbnet surfbutikken Wuuds, og han kommer i Mellem os for at fortælle om drømmen om at leve af sin surfbutik. Derefter kommer arkitekt Christoffer Harlang og tømrer Andreas Kotsimbos, der har stået for interiøret af Hammershus nye besøgscenter.
 • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Peter Bay
 • 01:50Bogforum - Lene Dybdahl (G)
 • 02:10Månedens foredrag - Arkæolog Anders Pihl (G)Arkæolog Anders Pihl fra Bornholms Museum fortæller om hvordan landbrugets fosfatmålinger kan være arkæologiens hjælpere
 • 03:00I Østersøens dyb: Naturdyk Svenskehavn (G)Svenskehavn byder på noget a det smukkeste natur på Bornholm. Det synes ihvertfald den medvirkende geolog, når vi her kigger både over og nede under havoverfladen i Svenskehavn.
 • 03:30Flere sider af Bo Lidegaard (G)Historiker Bo Lidegaard fortæller om sin bog "Øjeblikke i Danmark under den kolde krig".
 • 04:00Mellem os (G)Ruben Bay Mogensen har i november åbnet surfbutikken Wuuds, og han kommer i Mellem os for at fortælle om drømmen om at leve af sin surfbutik. Derefter kommer arkitekt Christoffer Harlang og tømrer Andreas Kotsimbos, der har stået for interiøret af Hammershus nye besøgscenter.
 • 04:30Stafetten - Thomas Jensen (G)Thomas Jensen var sodat i mange år. Han har hele livet haft en fantastisk viljestyrke og kondition og den brugte han blandt andet til at træne andre soldater. Han er også uddannet lærer, og det er det, han arbejder som nu.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Peter Bay

KB: Forbud mod religiøse symboler forkastet

Kristendemokraten Bjarne Hartung Kirkegaard holdt et bevægende indlæg mod Dansk Folkepartis forslag om forbud mod religiøse symboler hos BRKs medarbejdere.
Tak Bjarne. Bravo Bjarne. Sådan lød det anerkendende fra forskellige partier i kommunalbestyrelsen, efter at kristendemokraten Bjarne Hartung Kierkegaard havde holdt et indlæg mod Dansk Folkepartis forslag. Et forslag om, at det skal være slut med åbenlyse religiøse symboler blandt Bornholms Regionskommunes ansatte, som har borgerkontakt.

- Folketinget vedtog et lignende forslag i 2009 for dommerstanden i Danmark, så et forbud mod symboler er ikke i uoverensstemelse med Grundloven, fortalte René Danielsson og erkendte, at religiøse symboler hos BRKs medarbejdere er et problem i dag, men "vi vil gerne være præventive", lød begrundelsen for, at fremsætte forslaget nu.

Eksemplet med dommerstanden, havde kristendemokraten Bjarne Hartung Kirkegaard en klar kommentar til:

- Jeg ikke bryder mig om vedtagelsen i 2009 og jeg ved ikke om jeg burde tie René Danielssons forslag ihjel eller tage tyren ved hornene.

Bjarne Hartung Kirkegaard gjorde det sidste:

- René, du giver mig en anledening til at reklamere for et par arrangementer i Kirke og Tro-teltet på Folkemødet. Torsdag den 15. juni lyder spørgsmålet "Er reliogionen truet i Danmark?". Og søndag den 18. juni kan du komme til et arrangement om "Kors, kalot og tørklæde i det offentlige - skal det forbydes". Du skal være meget velkommen til at komme og argumentere for din sag - og tak René, fordi du gav mig anledning til at gøre opmærksom på disse arrangementer.

Herefter kom Bjarne Hartug Kirkegaard ind på, at nogle måske selv er rundtossede - og at det vil være træls, hvis vi alle skal være grå i vores udtryk, når nu medarbejderne skal fremtræde neutrale, som det står i forslaget.

- Ingen er neutrale og troen forsvinder ikke, fordi man fjerner et klæde omkring et hoved. Det handler ikke om, hvad der er på hovedet, men inde i hovedet - og her må du komme med bedre argumenter, René, sluttede Bjarne Hartung Kirkegaard.

Kun Dansk Folkeparti stemte for forslaget om forbud mod religiøse symboler hos BRKs medarbejdere, som har borgerkontakt.