Næste udsendelse: 00:00 19.30Nyheder og sport (G)

TV i dag

 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 20:35Mellem os (G)Poul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Gitte Hornshøj
 • 21:30Nationalpark Thy (10:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 22:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Kør en kredkåe svupsakker ind til sofabordet og skru tål'd af en flaske sodavand, fyld en gebommelrig bunke slik i slikskålen, og sæt dig godt til rette. Det er tid til Sprogblomster; quizzen, der gør dig klogere på de danske dialekter.
 • 22:45Spis din Ø 3:4 (G)Bornholm har de senere år set et opsving af lokale fødevareproducenter. I Spis din Ø besøger vi producenterne, fortæller deres historie og laver mad af deres råvarer. Mad man nemt kan lave derhjemme. Maden bliver tilberedt ude i den bornholmske natur, hvor vi får besøg af en gæst, der fortæller historier fra området.
 • 23:10Mellem os (G)Poul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Gitte Hornshøj
 • 00:15Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Kør en kredkåe svupsakker ind til sofabordet og skru tål'd af en flaske sodavand, fyld en gebommelrig bunke slik i slikskålen, og sæt dig godt til rette. Det er tid til Sprogblomster; quizzen, der gør dig klogere på de danske dialekter.
 • 00:40EKKO (G)EKKO redaktionen er som mange udfordret af vejret, og historier om sjældne bregner, blå bøgebiller og anemoner må vente, til snemasserne er væk. I stedet strider vi os frem og ser på, hvordan fugle og dyr klarer et så pludseligt vejrskift. Vi kommer på tæt hold af et par vandrikser, og så tager vi hul på første kapitel af EKKOs Fugleskole.
 • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Gitte Hornshøj
 • 01:50Månedens foredrag - Jesper Larsen (G)Jesper Larsen om den russiske besættelse af Bornholm.
 • 02:45I Østersøens dyb: Naturdyk Listed (G)Nær kysten ved Listed finder vi et af Danmarks smukkeste undersøiske rev. Der vrimler med spændende liv. Så se med når vi kigger nærmere på revet.
 • 03:10Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
 • 03:40Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
 • 04:08Mellem os (G)Poul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 04:30Stafetten - Kim Kofoed (G)Kim Kofoed er tilfældigvis bosat få hundrede meter fra sit barndomshjem i Rønne. Han har været aktiv i Knudsker Idrætsforening fra barnsben. Inspireret af sin hustru har han gennemført flere Ironmen. Kim Kofoed arbejder i Fiskerikontrollen.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Gitte Hornshøj

Godkendte kunstprojekt - kæmper for at stoppe det

René Danielsson godkendte rundkørselskunsten sidste år, men i år arbejder han hårdt på at stoppe det.
Dansk Folkeparti's René Danielsson er imod det kommende kunstværk i rundkørslen ved Vibegård.

Meget imod endda, fremgår det af hans svar til gruppen Bevar Lindetræet.

Gruppen har spurgt samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, om de ville stemme imod kunstværket, hvis det kom til afstemning. René Danielsson svarede:

- Vil selvfølgelig stemme imod, at en sådan rædsel skulle erstatte lindetræet.

Men René Danielsson var faktisk med til at bane vejen for kunstværket, da Fritids- og Kulturudvalget så på sagen allerede i januar 2016.

- Den gang blev vi gjort opmærksomme på, at der var et tilbud om en gave af kunst til fire rundkørsler. Det var jeg sådan set glad for.

- Men jeg havde ved gud aldrig forventet at fremgangsmåden herfra ville ende, som den gjorde. Jeg forventede, at man ville inddrage, hvad der allerede var i runddelene.

En anden ting, som René Danielsson ikke havde forventet, var, at Kunst- og Kulturhistorisk Råd, som skulle håndtere udførslen af projektet, nedsatte en gruppe på kun fire personer, som tog sig af sagen, før den blev præsenteret for resten af rådet.

Men alt det er indenfor de regler, som fulgte med gaven. Det fremgår af den sagsfremstilling som René Danielsson
og resten af Fritids- og Kulturudvalget modtog ved et møde 6. januar 2016.

Et møde, hvor hverken René Danielsson eller nogen andre medlemmer gjorde indvendinger.

Så hvorfor gjorde René Danielsson ikke krav om, at udvalget skulle have ret til at blive hørt senere i processen?

- Det lyder måske lidt hårdt, men jeg forventede, at Kunst- og Kulturrådet rent faktisk for en gangs skyld magtede opgaven.

René Danielsson er bestemt ikke alene med sin modstand imod det planlagte kunstprojekt i rundkørslen ved Vibegård.

I skrivende stund har Facebook-gruppen Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddel mere end 1.000 medlemmer, og måske kan de ende med at få det, som de vil.

Kan måske standse projektet
René Danielsson har nemlig et sidste træk tilbage i kampen mod kunstværket.

- Der står i indstillingen, at den fremtidige pleje af rundkørslens fremtræden ikke må blive dyrere, end den er i dag. Men Vejdirektoratet har stillet krav om en hæk og rumleriller i forbindelse med det her kunstværk. Så hvem skal betale for anlæg og pleje af det?

Rundkørslen er faktisk en statsvej, men for tiden er det Bornholms Regionskommune, der varetager plejen af området.

René Danielsson afventer derfor svar fra Teknik- og Miljø, som skal oplyse, om den nye hæk og rumlerillerne rent faktisk vil hæve vedligeholdelsesudgifterne.

Hvis det er tilfældet, vil René Danielsson tage sagen op i kommunalbestyrelsen.

De følgende kommunalbestyreksesmedlemmer har svaret på henvendelsen fra Bevar Lindetræet.
Betina Haagensen: Venstre
Kirstine van Sabben: Bornholmerlisten
Bjarne Hartung Kirkegaard: Kristendemokraterne
Rene Danielsson: Dansk Folkeparti
Linda Kofoed Persson: Dansk Folkeparti
Bente Johansen: Radikale Venstre

Alle undtagen Bente Johansen ville stemme imod kunstværket.

Derudover har den socialdemokratiske gruppe meldt ud, at den er for fjernelsen af lindetræet.