Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:50Næste uges tv (G)
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Marie Carmen Koppel
 • 21:30Limfjorden RundtLimfjorden ligger igen i år vand til nordens største træskibssejlads. For 31. Gang bliver der afholdt Limfjorden Rundt, hvor deltagere og gamle træskibe besøger havne rundt om i den vestlige del af Limfjorden.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Hubertus - i lære som jagtrytter (G)Hvad er det der Hubertusjagt med en stor flok heste og ryttere i røde jakker egentlig for noget? Og hvad kræver det at ride med på de godt 20 kilometer i det bornholmske skovterræn? Det undersøger Ditte Faber, når hun gennem fem programmer selv sætter sig i sadlen efter syv års pause fra ridesport.
 • 22:15Den 100-årige (G)I september døde en mand, som uden at overdrive kunne kaldes en af Bornholms grand old men. Arne Engell-Kofoed blev 100 år og var i langt de fleste af dem synonym med Østermarie som byens manufakturhandler, lokalpolitiker og formand for menighedsrådet. Vi var med til hans fødselsdag tilbage i maj – et program, hvor Arne især fortæller, hvordan hans stærke tro har formet livet.
 • 22:45Mellem os (G)I ugens første udgave af Mellem Os kan du høre mere om Ø-koppen, når Rikke Hagen fra Den Danske Keramikfabrik er i studiet. Derudover kan du møde den nye formand for Integrationsrådet på Bornholm, Hisham Zaki, og høre om hans vej fra selv at være flygtning til nu at være formand for Integrationsrådet.
 • 23:15Humor Akademiet - Nyhedsformidlingen (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Janni Petersen og Troels Mylenberg, nyhedsværter på TV2 News, bruger begge humor i nyhedsformidlingen.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Marie Carmen Koppel
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Hubertus - i lære som jagtrytter (G)Hvad er det der Hubertusjagt med en stor flok heste og ryttere i røde jakker egentlig for noget? Og hvad kræver det at ride med på de godt 20 kilometer i det bornholmske skovterræn? Det undersøger Ditte Faber, når hun gennem fem programmer selv sætter sig i sadlen efter syv års pause fra ridesport.
 • 00:15Den 100-årige (G)I september døde en mand, som uden at overdrive kunne kaldes en af Bornholms grand old men. Arne Engell-Kofoed blev 100 år og var i langt de fleste af dem synonym med Østermarie som byens manufakturhandler, lokalpolitiker og formand for menighedsrådet. Vi var med til hans fødselsdag tilbage i maj – et program, hvor Arne især fortæller, hvordan hans stærke tro har formet livet.
 • 00:45Mellem os (G)I ugens første udgave af Mellem Os kan du høre mere om Ø-koppen, når Rikke Hagen fra Den Danske Keramikfabrik er i studiet. Derudover kan du møde den nye formand for Integrationsrådet på Bornholm, Hisham Zaki, og høre om hans vej fra selv at være flygtning til nu at være formand for Integrationsrådet.
 • 01:10Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Ambassadørerne fra Frankrig, Francois Zimeray, og fra USA, Carla Sands, får en snak om humor i vores tre lande.
 • 01:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Marie Carmen Koppel
 • 02:00Stafetten - Jelena Heiberg (G)Jelena Heiberg er født og opvokset i det tidligere Sovietunionen. Da hun fyldte 29, fandt hun sammen med sig mand, der boede på Bornholm. Og her har hun boet i snart 25 år. Jelena lever af at spille orgel i bornholmske kirker, men hendes helt store passion er at lede kor.
 • 02:30Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
 • 03:00Nationalpark Thy (8:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:30I godt selskab: Kunst- og Kulturhøjskolen (G)Vi besøger Kunst og Kulturhøjskolen i Vejle. Her kommer flere gange om ugen mange hundrede mennesker for at høre foredrag med forskellige personligheder.
 • 04:00Mellem os (G)I ugens første udgave af Mellem Os kan du høre mere om Ø-koppen, når Rikke Hagen fra Den Danske Keramikfabrik er i studiet. Derudover kan du møde den nye formand for Integrationsrådet på Bornholm, Hisham Zaki, og høre om hans vej fra selv at være flygtning til nu at være formand for Integrationsrådet.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Egeskov, Rønne, Skagen, Stevns, Struer, Varde og Boldrup.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Marie Carmen Koppel

Godkendte kunstprojekt - kæmper for at stoppe det

René Danielsson godkendte rundkørselskunsten sidste år, men i år arbejder han hårdt på at stoppe det.
Dansk Folkeparti's René Danielsson er imod det kommende kunstværk i rundkørslen ved Vibegård.

Meget imod endda, fremgår det af hans svar til gruppen Bevar Lindetræet.

Gruppen har spurgt samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, om de ville stemme imod kunstværket, hvis det kom til afstemning. René Danielsson svarede:

- Vil selvfølgelig stemme imod, at en sådan rædsel skulle erstatte lindetræet.

Men René Danielsson var faktisk med til at bane vejen for kunstværket, da Fritids- og Kulturudvalget så på sagen allerede i januar 2016.

- Den gang blev vi gjort opmærksomme på, at der var et tilbud om en gave af kunst til fire rundkørsler. Det var jeg sådan set glad for.

- Men jeg havde ved gud aldrig forventet at fremgangsmåden herfra ville ende, som den gjorde. Jeg forventede, at man ville inddrage, hvad der allerede var i runddelene.

En anden ting, som René Danielsson ikke havde forventet, var, at Kunst- og Kulturhistorisk Råd, som skulle håndtere udførslen af projektet, nedsatte en gruppe på kun fire personer, som tog sig af sagen, før den blev præsenteret for resten af rådet.

Men alt det er indenfor de regler, som fulgte med gaven. Det fremgår af den sagsfremstilling som René Danielsson
og resten af Fritids- og Kulturudvalget modtog ved et møde 6. januar 2016.

Et møde, hvor hverken René Danielsson eller nogen andre medlemmer gjorde indvendinger.

Så hvorfor gjorde René Danielsson ikke krav om, at udvalget skulle have ret til at blive hørt senere i processen?

- Det lyder måske lidt hårdt, men jeg forventede, at Kunst- og Kulturrådet rent faktisk for en gangs skyld magtede opgaven.

René Danielsson er bestemt ikke alene med sin modstand imod det planlagte kunstprojekt i rundkørslen ved Vibegård.

I skrivende stund har Facebook-gruppen Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddel mere end 1.000 medlemmer, og måske kan de ende med at få det, som de vil.

Kan måske standse projektet
René Danielsson har nemlig et sidste træk tilbage i kampen mod kunstværket.

- Der står i indstillingen, at den fremtidige pleje af rundkørslens fremtræden ikke må blive dyrere, end den er i dag. Men Vejdirektoratet har stillet krav om en hæk og rumleriller i forbindelse med det her kunstværk. Så hvem skal betale for anlæg og pleje af det?

Rundkørslen er faktisk en statsvej, men for tiden er det Bornholms Regionskommune, der varetager plejen af området.

René Danielsson afventer derfor svar fra Teknik- og Miljø, som skal oplyse, om den nye hæk og rumlerillerne rent faktisk vil hæve vedligeholdelsesudgifterne.

Hvis det er tilfældet, vil René Danielsson tage sagen op i kommunalbestyrelsen.

De følgende kommunalbestyreksesmedlemmer har svaret på henvendelsen fra Bevar Lindetræet.
Betina Haagensen: Venstre
Kirstine van Sabben: Bornholmerlisten
Bjarne Hartung Kirkegaard: Kristendemokraterne
Rene Danielsson: Dansk Folkeparti
Linda Kofoed Persson: Dansk Folkeparti
Bente Johansen: Radikale Venstre

Alle undtagen Bente Johansen ville stemme imod kunstværket.

Derudover har den socialdemokratiske gruppe meldt ud, at den er for fjernelsen af lindetræet.