Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder

TV i dag

 • 19:00I godt selskab: Genforeningsmuseet i Christiansfeld (G)I dag indvier Genforenings- og Grænsemuseet nord for Christiansfeld en ny sal. Den skal være med til at fortælle historien om tiden fra nederlaget ved Dybbøl i 1864 til Genforeningen i 1920.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50Hjemme i Aarsdale Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er taget til Årsdale for at finde ud af, hvem det er, der har hjemme i Årsdale.
 • 20:35Mellem os
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Katherine Diez
 • 21:30Kofoeds Naturperler - Stokkelund (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten hemmelige naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt i Stokkelund og Gudhjem Plantage.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Hjemme i Aarsdale (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er taget til Årsdale for at finde ud af, hvem det er, der har hjemme i Årsdale.
 • 23:00Mellem os (G)
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Katherine Diez
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:09Vejret i morgen (G)
 • 00:10Hjemme i Aarsdale (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er taget til Årsdale for at finde ud af, hvem det er, der har hjemme i Årsdale.
 • 01:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Katherine Diez
 • 01:30Månedens foredrag: Arkæolog Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fra Bornholms Museum fortæller om sommerens store udgravning af en rig jernalderboplads i Nexø. På området blev der bl.a fundet enorme mængder af keramik og mange fine og unikke oldsager.
 • 02:25Vasagaard - stenalderens store mysterium 1:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem i 2017. Solsten, knogler og stolpehuller vælter op af jorden ved Vasagård. Det er meget mystisk, for vi ved faktisk ikke, hvad stenalderens bornholmere har brugt stedet til. Se med, når vi prøver at finde nogle svar på mysteriet i 1. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
 • 02:55Vasagaard - stenalderens store mysterium 2:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem gennem sæsonen 2017. På begge sider af Læsåen har der i landskabet ved Vasagård været mystiske runde bygninger, lange rækker af palisader og dybe grave, fyldt med knogler. Men hvad har det været brugt til? Se med, når vi prøver at finde nogle svar i 2. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
 • 03:25Vasagaard - stenalderens store mysterium 3:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem gennem hele 2017. Bornholms Museum venter denne gang fint besøg på sæsonens udgravninger, for dronningen kommer forbi. Se, hvordan det går i 3. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
 • 04:00Krimimesse 2015 - Claus Mørbak Højrup (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 04:20Mellem os (G)
 • 04:40Stafetten Pernille Kofod Lydolph (G)Pernille Kofod Lydolph er direktør på Destination Bornholm. Hun føler sig som bornholmer, selvom hun først kom til øen som 7 årig. Pernille tror på, at mere samarbejde på Bornholm kan være med til at løfte øen på flere planer. Og hun ser generelt ret lyst på fremtiden - både for øen og hende selv.
 • 05:10Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Katherine Diez

Godkendte kunstprojekt - kæmper for at stoppe det

René Danielsson godkendte rundkørselskunsten sidste år, men i år arbejder han hårdt på at stoppe det.
Dansk Folkeparti's René Danielsson er imod det kommende kunstværk i rundkørslen ved Vibegård.

Meget imod endda, fremgår det af hans svar til gruppen Bevar Lindetræet.

Gruppen har spurgt samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, om de ville stemme imod kunstværket, hvis det kom til afstemning. René Danielsson svarede:

- Vil selvfølgelig stemme imod, at en sådan rædsel skulle erstatte lindetræet.

Men René Danielsson var faktisk med til at bane vejen for kunstværket, da Fritids- og Kulturudvalget så på sagen allerede i januar 2016.

- Den gang blev vi gjort opmærksomme på, at der var et tilbud om en gave af kunst til fire rundkørsler. Det var jeg sådan set glad for.

- Men jeg havde ved gud aldrig forventet at fremgangsmåden herfra ville ende, som den gjorde. Jeg forventede, at man ville inddrage, hvad der allerede var i runddelene.

En anden ting, som René Danielsson ikke havde forventet, var, at Kunst- og Kulturhistorisk Råd, som skulle håndtere udførslen af projektet, nedsatte en gruppe på kun fire personer, som tog sig af sagen, før den blev præsenteret for resten af rådet.

Men alt det er indenfor de regler, som fulgte med gaven. Det fremgår af den sagsfremstilling som René Danielsson
og resten af Fritids- og Kulturudvalget modtog ved et møde 6. januar 2016.

Et møde, hvor hverken René Danielsson eller nogen andre medlemmer gjorde indvendinger.

Så hvorfor gjorde René Danielsson ikke krav om, at udvalget skulle have ret til at blive hørt senere i processen?

- Det lyder måske lidt hårdt, men jeg forventede, at Kunst- og Kulturrådet rent faktisk for en gangs skyld magtede opgaven.

René Danielsson er bestemt ikke alene med sin modstand imod det planlagte kunstprojekt i rundkørslen ved Vibegård.

I skrivende stund har Facebook-gruppen Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddel mere end 1.000 medlemmer, og måske kan de ende med at få det, som de vil.

Kan måske standse projektet
René Danielsson har nemlig et sidste træk tilbage i kampen mod kunstværket.

- Der står i indstillingen, at den fremtidige pleje af rundkørslens fremtræden ikke må blive dyrere, end den er i dag. Men Vejdirektoratet har stillet krav om en hæk og rumleriller i forbindelse med det her kunstværk. Så hvem skal betale for anlæg og pleje af det?

Rundkørslen er faktisk en statsvej, men for tiden er det Bornholms Regionskommune, der varetager plejen af området.

René Danielsson afventer derfor svar fra Teknik- og Miljø, som skal oplyse, om den nye hæk og rumlerillerne rent faktisk vil hæve vedligeholdelsesudgifterne.

Hvis det er tilfældet, vil René Danielsson tage sagen op i kommunalbestyrelsen.

De følgende kommunalbestyreksesmedlemmer har svaret på henvendelsen fra Bevar Lindetræet.
Betina Haagensen: Venstre
Kirstine van Sabben: Bornholmerlisten
Bjarne Hartung Kirkegaard: Kristendemokraterne
Rene Danielsson: Dansk Folkeparti
Linda Kofoed Persson: Dansk Folkeparti
Bente Johansen: Radikale Venstre

Alle undtagen Bente Johansen ville stemme imod kunstværket.

Derudover har den socialdemokratiske gruppe meldt ud, at den er for fjernelsen af lindetræet.