Næste udsendelse: 21:40 Mellem os

TV i dag

 • 19:55Åbning af Hammerhus Besøgscenter (G)Direkte transmission fra åbningen af det nye besøgscenter på Hammershus.
 • 21:40Mellem osPoul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle
 • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
 • 02:2022Nyheder (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
 • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
 • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
 • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Fordobling af udgifterne til vikarer i ældreplejen

Siden 2015 er der sket en fordobling af udgifter til vikarer i ældreplejen. Det skal der nu gøres noget ved, mener man i regionskommunen.
Bornholms Regionskommune har i 2017 månedligt brugt i gennemsnit to millioner kroner til vikarer i ældreplejen. Det er en fordobling set i forhold til 2015, hvor kommunen i gennemsnit brugte 1 million kroner per måned.

- Vi bruger rigtig mange udgifter på vikarer og har gjort det de sidste par år. Det er udtryk for, at vi har haft nogle planlægningsmæssige udfordringer med at løse de opgaver vi skulle, siger Johannes Nilsson, Servicedirektør i Bornholms Regionskommune.

Der er flere årsager til, at man har set en markant stigning i udgifter til vikarer.

- Vi har haft rigtig mange medarbejdere på kursus. Vi har også haft nogle udfordringer med sygdom, fortæller Johannes Nilsson, Servicedirektør i Bornholms Regionskommune.

Håbet fra både embedsværket og politisk hold er, at man kan lande en lokalaftale med FOA, der kan give kommunen større frihed til at planlægge efter de eksisterende behov.

- Hvis vi kan få mere fleksibilitet ind i vores planlægning af indsatsen, så tror vi sådan set også, at vi kan være med til at skabe en mere sammentømret medarbejdergruppe af faste medarbejdere og trække væsentligt mindre på vikarer, siger Johannes Nilsson, Servicedirektør i Bornholms Regionskommune.

Men en lokalaftale, der giver mere fleksibilitet for kommunen, er FOA helt afvisende overfor.

- Det vil vi ikke være med til, for det forringer vores medlemmers vilkår, fortæller Anja Juhl Kofoed, Afdelingsformand, FOA Bornholm.

Bente Helms, formand for Social- og Sundhedsudvalget, Soc.dem., har nu bedt embedsværket om at præsentere en handleplan til et møde i Social- og Sundhedsudvalget i slutningen af september, for hvordan man kan nedbringe vikarudgifterne i ældreplejen.