Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Peter Bay
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)EKKO redaktionen er som mange udfordret af vejret, og historier om sjældne bregner, blå bøgebiller og anemoner må vente, til snemasserne er væk. I stedet strider vi os frem og ser på, hvordan fugle og dyr klarer et så pludseligt vejrskift. Vi kommer på tæt hold af et par vandrikser, og så tager vi hul på første kapitel af EKKOs Fugleskole.
 • 00:50Mellem os (G)Ruben Bay Mogensen har i november åbnet surfbutikken Wuuds, og han kommer i Mellem os for at fortælle om drømmen om at leve af sin surfbutik. Derefter kommer arkitekt Christoffer Harlang og tømrer Andreas Kotsimbos, der har stået for interiøret af Hammershus nye besøgscenter.
 • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Peter Bay
 • 01:50Bogforum - Lene Dybdahl (G)
 • 02:10Månedens foredrag - Arkæolog Anders Pihl (G)Arkæolog Anders Pihl fra Bornholms Museum fortæller om hvordan landbrugets fosfatmålinger kan være arkæologiens hjælpere
 • 03:00I Østersøens dyb: Naturdyk Svenskehavn (G)Svenskehavn byder på noget a det smukkeste natur på Bornholm. Det synes ihvertfald den medvirkende geolog, når vi her kigger både over og nede under havoverfladen i Svenskehavn.
 • 03:30Flere sider af Bo Lidegaard (G)Historiker Bo Lidegaard fortæller om sin bog "Øjeblikke i Danmark under den kolde krig".
 • 04:00Mellem os (G)Ruben Bay Mogensen har i november åbnet surfbutikken Wuuds, og han kommer i Mellem os for at fortælle om drømmen om at leve af sin surfbutik. Derefter kommer arkitekt Christoffer Harlang og tømrer Andreas Kotsimbos, der har stået for interiøret af Hammershus nye besøgscenter.
 • 04:30Stafetten - Thomas Jensen (G)Thomas Jensen var sodat i mange år. Han har hele livet haft en fantastisk viljestyrke og kondition og den brugte han blandt andet til at træne andre soldater. Han er også uddannet lærer, og det er det, han arbejder som nu.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Peter Bay

Trofaste kommunalt ansatte

De ansatte i Bornholms Regionskommune skifter ikke job så ofte som i resten af landet. Samtidig er efteruddannelsen god - for nogle grupper.
Kun 16,5 procent af de ansatte i Bornholms Regionskommune skifter arbejde i løbet af et år. Det er den laveste personaleomsætning i samtlige 98 danske kommuner.

Det viser en analyse som VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, har lavet for TV2 Regionerne.

Måske er den lave omsætning ikke den store overraskelse for mange på grund af mangel på nabokommuner, man kan skifte til.

Men det er ikke hele sandheden, hvis man spørger næstformand i kommunens samarbejdsudvalg, HovedMED, Karen Lynn Jacobsen:

- Enten er det fordi, der ikke er andre kommuner, man kan søge arbejde i, eller også er det fordi, vi er mange, der rent faktisk holder af vores arbejde, siger hun.

Derfor er det også svært at sige, om det er godt eller dårligt med en lav personaleomsætning.

Personaleomsætningen viser, hvor stor del af kommunens personale, der er blevet udskiftet i løbet af et år og er målt fra november til november. Analysen er lavet ud fra løndata fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor og stammer altså fra tal, som kommunerne selv har indberettet.

I 2012 lå personaleomsætningen på Bornholm på 15,8 procent, i 2015 var den faldet til 15,3 procent, men steg så igen i 2016 med 1,2 procentpoint til 16,5. Landsgennemsnittet lå i 2016 på 21,2 procent.

Karen Lynn Jacobsen, der sidder i HovedMED som fælles tillidsrepræsentant for HK'erne, påpeger, at der er gode muligheder for efteruddannelse.

- For HK'ere har vi rigtig god efteruddannelse. Kommunen får nemlig refunderet 80 procent af udgifterne fra Den Kommunale Kompetencefond, siger hun.

Det kniber dog mere med efteruddannelsen for medarbejdere på social- og sundhedsområdet, hvis man spørger den fungerende SOSU-sektorformand Dorthe Pedersen. Her er efteruddannelsesmulighederne ikke lige så gode som for HK'ere. Der er dog et par tiltag sektorformanden vil fremhæve:

- Dels har vi et hold på femte modul af en akademiuddannelse og det er en supergod investering og så er der lige blevet oprettet et merithold, hvor SOSU-hjælpere bliver uddannet til assistenter, siger Dorthe Pedersen.

I øvrigt havde Frederiksberg Kommune i 2016 med 28,5% den højeste personaleomsætning blandt landets kommuner.