Næste udsendelse: 21:30 Modeugen i København

TV i dag

 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 21:30Modeugen i København
 • 21:58Fantastiske fællesskaber - Trailbuilders Bornholm (G)
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
 • 22:45Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
 • 23:15Mit Bornholm - Tommy Kaas (G)Tommy Kaas viser os sit yndlingssted på Bornholm.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 23:58Fantastiske fællesskaber - Trailbuilders Bornholm (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
 • 00:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
 • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 01:45Stafetten - Dorte Bugge (G)Dorte Bugge er tilflytter, biolog og hun har slået sig ned i Aakirkeby. Dorte dyrker naturen og ikke mindst en kæmpe have, hvor der eksperimenteres med frø og planter. Interessen dyres også med andre ligesindede på Bornholm og på nettet.
 • 02:10Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:05Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 03:20I godt selskab: Madsbyparken (G)I Fredericia ligger Madsbyparken. Det er en kæmpe legeplads, hvor man kan klatre, kravle, cykle, køre tog, se en masse dyr og klappe dem. Vi skal besøge legepladsen, dyrene og dem, der arbejder der.
 • 03:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno

Trofaste kommunalt ansatte

De ansatte i Bornholms Regionskommune skifter ikke job så ofte som i resten af landet. Samtidig er efteruddannelsen god - for nogle grupper.
Kun 16,5 procent af de ansatte i Bornholms Regionskommune skifter arbejde i løbet af et år. Det er den laveste personaleomsætning i samtlige 98 danske kommuner.

Det viser en analyse som VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, har lavet for TV2 Regionerne.

Måske er den lave omsætning ikke den store overraskelse for mange på grund af mangel på nabokommuner, man kan skifte til.

Men det er ikke hele sandheden, hvis man spørger næstformand i kommunens samarbejdsudvalg, HovedMED, Karen Lynn Jacobsen:

- Enten er det fordi, der ikke er andre kommuner, man kan søge arbejde i, eller også er det fordi, vi er mange, der rent faktisk holder af vores arbejde, siger hun.

Derfor er det også svært at sige, om det er godt eller dårligt med en lav personaleomsætning.

Personaleomsætningen viser, hvor stor del af kommunens personale, der er blevet udskiftet i løbet af et år og er målt fra november til november. Analysen er lavet ud fra løndata fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor og stammer altså fra tal, som kommunerne selv har indberettet.

I 2012 lå personaleomsætningen på Bornholm på 15,8 procent, i 2015 var den faldet til 15,3 procent, men steg så igen i 2016 med 1,2 procentpoint til 16,5. Landsgennemsnittet lå i 2016 på 21,2 procent.

Karen Lynn Jacobsen, der sidder i HovedMED som fælles tillidsrepræsentant for HK'erne, påpeger, at der er gode muligheder for efteruddannelse.

- For HK'ere har vi rigtig god efteruddannelse. Kommunen får nemlig refunderet 80 procent af udgifterne fra Den Kommunale Kompetencefond, siger hun.

Det kniber dog mere med efteruddannelsen for medarbejdere på social- og sundhedsområdet, hvis man spørger den fungerende SOSU-sektorformand Dorthe Pedersen. Her er efteruddannelsesmulighederne ikke lige så gode som for HK'ere. Der er dog et par tiltag sektorformanden vil fremhæve:

- Dels har vi et hold på femte modul af en akademiuddannelse og det er en supergod investering og så er der lige blevet oprettet et merithold, hvor SOSU-hjælpere bliver uddannet til assistenter, siger Dorthe Pedersen.

I øvrigt havde Frederiksberg Kommune i 2016 med 28,5% den højeste personaleomsætning blandt landets kommuner.