Næste udsendelse: 20:20 Mellem os

TV i dag

  • 19:50Kokken og kogekonenTraditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks nye madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag bornholmsk sildepålæg.
  • 20:20Mellem os
  • 20:50KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder
  • 21:30I godt selskab: Genforeningsmuseet i ChristiansfeldI dag indvier Genforenings- og Grænsemuseet nord for Christiansfeld en ny sal. Den skal være med til at fortælle historien om tiden fra nederlaget ved Dybbøl i 1864 til Genforeningen i 1920.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - Olsker Elsker Kor (G)Olsker fik i efteråret 2017 et helt nyt kor. Koret er for alle, og det er blevet godt modtaget i lokalområdet. Omkring 50 sangere kommer mere eller mindre fast og øver i Ols Kirke.
  • 22:15Kokken og kogekonen (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks nye madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag bornholmsk sildepålæg.
  • 22:45Mellem os (G)
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - Olsker Elsker Kor (G)Olsker fik i efteråret 2017 et helt nyt kor. Koret er for alle, og det er blevet godt modtaget i lokalområdet. Omkring 50 sangere kommer mere eller mindre fast og øver i Ols Kirke.
  • 00:15Kokken og kogekonen (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks nye madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag bornholmsk sildepålæg.
  • 00:40Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 00:45Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder
  • 01:15Mellem os (G)
  • 01:45Billeddetektiverne (G)I den her udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen tilbage for at fortælle om det gamle Tejn.
  • 02:15Månedens foredrag - Om Herman Jens Bohn (G)Poul Anton Pedersen om Herman Jens Bohn
  • 03:10Bornholmske smalfilm (G)Bornholmske smalfilm
  • 03:35Krimimesse 2015 - Jesper Stein (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Stafetten Jesper Paulsen (G)Jesper Paulsen har længe været øens vinbonde nummer et. Men det ikke lå ikke i kortene, at han skulle gå fra at være almindelig landmand til vin - og nu også spiritus. Men Jesper er åben for, at han måske skifter igen på et tidspunkt, hvis han får lyst til noget andet. Og han er ikke bange for at fortælle, hvad han synes om Bornholm, øens fremtid og bornholmerne.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder

KB: Så kom øens Fødevarestrategi

Landbruget, Gourmet Bornholm, kommunen og et hav af aktører er med - og nu har øen endelig fået en samlet fødevarestrategi med høje mål.
"Med forbrugeren i øjenhøjde styrker vi i fællesskab evnen, viljen og motivationen hos øens små og store fødevarevirksomheder til at udvikle, bevare og sælge Bornholms stedbundne kvaliteter, den særegne bornholmske råvare og den særlige bornholmske fødevareoplevelse."

Sådan lyder missionen for produktion af bornholmske fødevare år 2017-2025. I punkform er målene sat således op:

1. Bornholm tilbyder Danmarks bedste fødevaremiljø
2. Bornholm producerer Danmarks bedste fødevareoplevelser
3. Bornholm vælger den lokale råvare og produktion
4. Bornholm fremtidssikrer gennem diversitet
.. og vi (Bornholm) forpligter os til en årlig fælles opsamling.

En strategi, som kommunalbestyrelsen godkendte i aftes, med følgende ord fra Venstre:

- Jeg har netop haft besøg fra USA, og de er meget imponerede over, hvad vi kan. Og vi har gjort det godt igennem de sidste mange år og det er glædeligt, at Landbruget, Gourmet Bornholm og kommunen nu også er med og har formuleret denne her vision, som skal fortsætte den gode udvikling og vores produkter, lød det fra Andreas Ipsen, Venstre.

Strategien er baseret på samtaler og input fra Bornholms Regionskommune, Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur, Bornholms Landbrug, Væksthus Hovedstadsregionen (Bornholm), Destination Bornholm, VisitDenmark, FOOD, LAG Bornholm, Business Center Bornholm, drøftelser i fødevareerhvervet, samt input fra Center for Regional- og Turismeforskning og kommentarer modtaget i høringsperioden i foråret 2017.