Næste udsendelse: 17:50 Næste uges tv (G)

TV i dag

  • 17:05Kong Gulerod - Krydderi på julen (G)Vi får besøg af kokken Søren Thornberg, der laver julemad over bål. Han vil tilberede en krydret julegryde med nakkekam, juleøl, stjerneanis og kaneI. I køkkenhaven høster vi selleri til maden og viser, hvordan de kan opbevares for vinteren. Vi besøger grønsagsavleren Anette på Kirkebogaard i Rutsker, og høster rød spidskål og rosenkål til Sørens mad. Vi hører lidt om kålsorter og ser hendes store, flotte kålmarker med mange nye kålsorter. Hos Vicki og Majken i Blomsterkunsten i Rønne får vi to gode bud på vinterpynt, hvor der selvfølgelig indgår julekrydderier. Hjemme benytter vi bålet til også at lave metal-stjerner over bål, og vi pynter op med dem i køkkenhaven bagefter.
  • 17:50Næste uges tv (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Søren Sko og Palle Torp
  • 19:00Nu er det jul igen - julegavehits (G)Plejer du altid at drøne rundt efter alle julegaverne den 23. december? Vi guider dig gennem årets julegavehits, så du måske kan få tjek på gaverne lidt tidligere i år. Vi får også gode råd til, hvordan vi undgår, at gaveræset stikker af - og skuffer. Vi får besøg af det fineste Luciaoptog, og så bager vi både bornholmske småkager og en juleklassiker. Julen er en tid, hvor vi er gode ved hinanden. Og vi får også de bedste råd til, hvordan det bliver en god jul for dyrene.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Sprogblomster Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 20:40Mellem osFor første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 21:08Vejret i morgen (G)
  • 21:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar
  • 21:40Det er vores sang (6:17)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
  • 21:50Min klub - Judo (14:20)Judo er en kampsport, hvor skolet eftergivenhed sejrer over rå primitiv styrke. Se med, når vært Thomas Uhrskov tager i judoklubben.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:00Mellem os (G)For første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 00:55Mellem os (G)For første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar
  • 01:50Stafetten - Claus Thorsen (G)Claus Thorsen var bager i mange år , men da hans arbejdsplads lukkede var det tid til at prøve noget nyt. Han formidler nu på Bornholms Middelaldercenter. Claus Thorsen har i årevis været vild med at finde fortidsminder i jorden.
  • 02:20Natur tv - Akvarium (G)Natur TV . Akvarium
  • 02:50Nationalpark Thy (30:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 03:15Krimimesse 2015 - Jørgen Lange Thomsen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 03:40Mellem os (G)For første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 04:10Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Ambassadørerne fra Frankrig, Francois Zimeray, og fra USA, Carla Sands, får en snak om humor i vores tre lande.
  • 04:30Stafetten Pernille Kofod Lydolph (G)Pernille Kofod Lydolph er direktør på Destination Bornholm. Hun føler sig som bornholmer, selvom hun først kom til øen som 7 årig. Pernille tror på, at mere samarbejde på Bornholm kan være med til at løfte øen på flere planer. Og hun ser generelt ret lyst på fremtiden - både for øen og hende selv.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar

KB: Så kom øens Fødevarestrategi

Landbruget, Gourmet Bornholm, kommunen og et hav af aktører er med - og nu har øen endelig fået en samlet fødevarestrategi med høje mål.
"Med forbrugeren i øjenhøjde styrker vi i fællesskab evnen, viljen og motivationen hos øens små og store fødevarevirksomheder til at udvikle, bevare og sælge Bornholms stedbundne kvaliteter, den særegne bornholmske råvare og den særlige bornholmske fødevareoplevelse."

Sådan lyder missionen for produktion af bornholmske fødevare år 2017-2025. I punkform er målene sat således op:

1. Bornholm tilbyder Danmarks bedste fødevaremiljø
2. Bornholm producerer Danmarks bedste fødevareoplevelser
3. Bornholm vælger den lokale råvare og produktion
4. Bornholm fremtidssikrer gennem diversitet
.. og vi (Bornholm) forpligter os til en årlig fælles opsamling.

En strategi, som kommunalbestyrelsen godkendte i aftes, med følgende ord fra Venstre:

- Jeg har netop haft besøg fra USA, og de er meget imponerede over, hvad vi kan. Og vi har gjort det godt igennem de sidste mange år og det er glædeligt, at Landbruget, Gourmet Bornholm og kommunen nu også er med og har formuleret denne her vision, som skal fortsætte den gode udvikling og vores produkter, lød det fra Andreas Ipsen, Venstre.

Strategien er baseret på samtaler og input fra Bornholms Regionskommune, Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur, Bornholms Landbrug, Væksthus Hovedstadsregionen (Bornholm), Destination Bornholm, VisitDenmark, FOOD, LAG Bornholm, Business Center Bornholm, drøftelser i fødevareerhvervet, samt input fra Center for Regional- og Turismeforskning og kommentarer modtaget i høringsperioden i foråret 2017.