Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:30Tilbage til rødderne Louise Dorph tager os med tilbage til barndommens gade.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10EKKO (G)Juni er tiden at tælle edderfugleunger, ringmærke vandrefalkeunger, og alle fugle er iført smuk yngledragt. Det er også årets hotspot for fund af sjældne arter. Se bare EKKO om østlig kærguldsmed, lille pubberøver og stellersand.
 • 22:50Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os kan du møde fire initiativrige kvinder. Mie Andersen og Geira Bjørn Olsen står bag en række samtalesaloner i Allinge henover sommeren. De er inviteret ind til en snak om formålet med deres arrangementer. Tine Tolstrup og Sarah Steinitz har projektet "Ødyséen", hvor de tager på ø-hop på danske øer for at inspirere og gøre unge klogere på øerne i Danmark. Se med, og hør hvorfor.
 • 23:20Student – hva’ så? (G)
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Brygmann
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Juni er tiden at tælle edderfugleunger, ringmærke vandrefalkeunger, og alle fugle er iført smuk yngledragt. Det er også årets hotspot for fund af sjældne arter. Se bare EKKO om østlig kærguldsmed, lille pubberøver og stellersand.
 • 00:50Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os kan du møde fire initiativrige kvinder. Mie Andersen og Geira Bjørn Olsen står bag en række samtalesaloner i Allinge henover sommeren. De er inviteret ind til en snak om formålet med deres arrangementer. Tine Tolstrup og Sarah Steinitz har projektet "Ødyséen", hvor de tager på ø-hop på danske øer for at inspirere og gøre unge klogere på øerne i Danmark. Se med, og hør hvorfor.
 • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Brygmann
 • 01:50Mens du sover (6:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:15Flere sider af Jesper Bugge Kold (G)Forfatter Jesper Bugge Kold fortæller om sin spændingsroman "Land i Datid".
 • 02:45Nat-tv: Hjemmeplejen i Holstebro (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Hjemmeplejen.
 • 03:45Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os kan du møde fire initiativrige kvinder. Mie Andersen og Geira Bjørn Olsen står bag en række samtalesaloner i Allinge henover sommeren. De er inviteret ind til en snak om formålet med deres arrangementer. Tine Tolstrup og Sarah Steinitz har projektet "Ødyséen", hvor de tager på ø-hop på danske øer for at inspirere og gøre unge klogere på øerne i Danmark. Se med, og hør hvorfor.
 • 04:30Stafetten - Hanne Nisbeth (G)Hanne Nisbeth er meget optaget af det nærmiljø hun bor i. Hun bruger derfor en del tid og kræfter på, at udvikle hjembyen Snogebæk. Hanne Nisbeth har været i god form hele livet og det er stadig en fast del af hendes liv at motionere.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Brygmann

Partihoppere har sværere ved genvalg

Partihoppere har markant sværere ved at blive genvalgt. Det skriver dr.dk i dag.
Syv procent af landets byrådsmedlemmer har skiftet parti siden sidste valg. Her på Bornholm har Kirstine van Sabben og René Danielsson skiftet fra Det Konservative Folkeparti til henholdsvis Bornholmerlisten og Dansk Folkeparti. Andelen af partihoppere svarer dermed til tendensen på landsplan.

Ifølge Kirstine van Sabben skiftede hun ikke parti af ideologiske årsager.

- Jeg har ikke skiftet holdninger. Jeg skiftede primært, fordi jeg var en enmandshær i Det Konservative Folkeparti. Jeg er en holdspiller, og jeg havde brug for hjælp til det praktiske og organisatoriske, siger Kirstine van Sabben.

Kommunalvalgsforsker Christian Elmelund-Præstekær fra Syddansk Universitet har analyseret partihoppernes skæbne efter sidste valgperiode. Han konkludere i dag følgende til dr.dk.

- Hvis vi kigger på dem, der er forblevet partitro, så er det cirka 60 procent, der bliver genvalgt. Men hvis man kigger på dem, der har hoppet, så er det kun cirka 28 procent. Det dækker over ret store forskelle blandt partihopperne, men samlet set halveres deres chance for at blive genvalgt groft sagt, siger Christian Elmelund-Præstekær.

Den statistik får dog ikke Kirstine van Sabben til at fortryde sit skifte til Bornholmerlisten.

- Jeg ved, at der nok er nogen, som synes, det var en dårlig beslutning at skifte parti. Der er selvfølgelig en risiko, man løber. Og hvis jeg ikke bliver genvalgt, så er det fordi bornholmerne ikke ønsker, jeg skal fortsætte. Det valg, jeg traf i januar måned, står jeg fuldt og helt ved, siger Kirstine van Sabben.

Hun pointerer, at hun finder det vigtig, at der er kandidater, som er partipolitisk uafhængige.

Et af de mest markant partiskifter på Bornholm skete i 2012, hvor Ole Dreyer tog springet fra SF til Venstre og tog sin plads i kommunalbestyrelsen med sig til det nye parti. Ole Dreyer fik ikke plads i kommunalbestyrelsen ved valget i 2013.