Næste udsendelse: 21:40 Mellem os

TV i dag

 • 19:55Åbning af Hammerhus Besøgscenter (G)Direkte transmission fra åbningen af det nye besøgscenter på Hammershus.
 • 21:40Mellem osPoul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle
 • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
 • 02:2022Nyheder (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
 • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
 • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
 • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Dét vil kommunalpolitikere gøre ved naturen

Outdoorturisme, vindmøller og biodiversitet var blandt emnerne, da Danmarks Naturfredningsforening i dag afholdt 'Naturens vælgermøde'.
I dag afholdt Danmarks Naturfredningsforening vælgermøde på Green Solution House i Rønne.

De omkring 60 fremmødte debatterede atomaffald, havvindmøller og solcelleanlæg.

En række kandidater til det kommende kommunalvalg havde også holdninger til, hvad der skal ske med den bornholmske natur:

Torben Rønne-Larsen fra Dansk Folkeparti vil arbejde for mere outdoorturisme og vil under ingen omstændigheder have atomaffald til Bornholm.

Bjarne Hartung Kirkegaard fra Kristendemokraterne vil også styrke outdoorturismen.

Brian Kofoed fra Venstre vil have mere tilplantning af skov, afviser vindmøller på land og vil af med hybenrosen.

Mikael Benzon fra Enhedslisten er bekymret for biodiversiteten, der er mangfoldigheden af de levende organismer i naturen. Han vil forpligte landbruget til at være mere skånsomt og gøre Bornholms Regionskommune til en bi-kommune.

Tonny Borrinjaland fra Bornholmernes Parti vil støtte naturen, men han vil passe på med at støtte økologisk landbrug.

Anne Thomas fra Alternativet mener ikke, at skovrejsning er nok. Hun mener, at vi også skal passe på arterne i det åbne land. Anne Thomas ønsker også bedre samarbejde med landbruget i forbindelse med bio-regnskabet, så vi får en økologisk balance. Desuden vil hun arbejde for en overordnet plan for naturen for at undgå "hovsaløsninger".

Matilde Lissau fra Det Radikale Venstre mener, at borgerne skal mere på banen i forhold til Bright Green Island. Det skal ske med udgangspunkt i Bornholmerdøgnet. Desuden mener hun, at mountainbikes skal holdes fra naturfølsomme områder som Hammerknuden.

Niels Henriksen fra Bornholmerlisten mener, vi skal have en helt anden energistrategi. Han vil ikke have vindmøller og solcelleparker på land.

Anders Møller fra Det Konservative Folkeparti mener ikke, at der skal slippes byggeri løs på kysterne. Han mener, at der mangler en generel forvaltningsplan. Desuden mener han, at Bornholm kan få meget biodiversitet ved at arbejde med grøftekanterne.