Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Den 100-årige (G)I september døde en mand, som uden at overdrive kunne kaldes en af Bornholms grand old men. Arne Engell-Kofoed blev 100 år og var i langt de fleste af dem synonym med Østermarie som byens manufakturhandler, lokalpolitiker og formand for menighedsrådet. Vi var med til hans fødselsdag tilbage i maj – et program, hvor Arne især fortæller, hvordan hans stærke tro har formet livet.
 • 22:45Mellem os (G)I ugens første udgave af Mellem Os kan du høre mere om Ø-koppen, når Rikke Hagen fra Den Danske Keramikfabrik er i studiet. Derudover kan du møde den nye formand for Integrationsrådet på Bornholm, Hisham Zaki, og høre om hans vej fra selv at være flygtning til nu at være formand for Integrationsrådet.
 • 23:15Humor Akademiet - Nyhedsformidlingen (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Janni Petersen og Troels Mylenberg, nyhedsværter på TV2 News, bruger begge humor i nyhedsformidlingen.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Marie Carmen Koppel
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Hubertus - i lære som jagtrytter (G)Hvad er det der Hubertusjagt med en stor flok heste og ryttere i røde jakker egentlig for noget? Og hvad kræver det at ride med på de godt 20 kilometer i det bornholmske skovterræn? Det undersøger Ditte Faber, når hun gennem fem programmer selv sætter sig i sadlen efter syv års pause fra ridesport.
 • 00:15Den 100-årige (G)I september døde en mand, som uden at overdrive kunne kaldes en af Bornholms grand old men. Arne Engell-Kofoed blev 100 år og var i langt de fleste af dem synonym med Østermarie som byens manufakturhandler, lokalpolitiker og formand for menighedsrådet. Vi var med til hans fødselsdag tilbage i maj – et program, hvor Arne især fortæller, hvordan hans stærke tro har formet livet.
 • 00:45Mellem os (G)I ugens første udgave af Mellem Os kan du høre mere om Ø-koppen, når Rikke Hagen fra Den Danske Keramikfabrik er i studiet. Derudover kan du møde den nye formand for Integrationsrådet på Bornholm, Hisham Zaki, og høre om hans vej fra selv at være flygtning til nu at være formand for Integrationsrådet.
 • 01:10Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Ambassadørerne fra Frankrig, Francois Zimeray, og fra USA, Carla Sands, får en snak om humor i vores tre lande.
 • 01:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Marie Carmen Koppel
 • 02:00Stafetten - Jelena Heiberg (G)Jelena Heiberg er født og opvokset i det tidligere Sovietunionen. Da hun fyldte 29, fandt hun sammen med sig mand, der boede på Bornholm. Og her har hun boet i snart 25 år. Jelena lever af at spille orgel i bornholmske kirker, men hendes helt store passion er at lede kor.
 • 02:30Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
 • 03:00Nationalpark Thy (8:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:30I godt selskab: Kunst- og Kulturhøjskolen (G)Vi besøger Kunst og Kulturhøjskolen i Vejle. Her kommer flere gange om ugen mange hundrede mennesker for at høre foredrag med forskellige personligheder.
 • 04:00Mellem os (G)I ugens første udgave af Mellem Os kan du høre mere om Ø-koppen, når Rikke Hagen fra Den Danske Keramikfabrik er i studiet. Derudover kan du møde den nye formand for Integrationsrådet på Bornholm, Hisham Zaki, og høre om hans vej fra selv at være flygtning til nu at være formand for Integrationsrådet.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Egeskov, Rønne, Skagen, Stevns, Struer, Varde og Boldrup.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Marie Carmen Koppel

Bornholmerne stemmer personligt

Bornholmerne stemmer i høj grad personligt til regionsrådsvalget. Leila Lindén og Carsten Scheibye er to af valgets stemmeslugere i Region Hovedstaden.
Der var 368 kandidater at vælge imellem på de gule stemmesedler til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden. Alligevel lykkedes det to bornholmske kandidater at skille sig ud og blive valgt ind.

Bornholmske Leila Lindén og Carsten Scheibye opnåede begge næstflest personlige stemmer på henholdsvis Socialdemokratiets og Venstres liste.

Leila Lindén fik 10.389 stemmer - heraf 7.904 fra Bornholm. Carsten Scheibye fik 5.031 med 4.327 bornholmske stemmer.

Ud af de 24.654 afgivne stemmer på Bornholm har Leila Lindén og Carsten Scheibye altså trukket næsten halvdelen. Ifølge Leila Lindén skyldes succesen blandt andet en bevidst oplysningskampagne fra de to politikeres side om at stemme personligt.

- Carsten og jeg har arbejdet sammen om at forklare bornholmerne, at de er nødt til at stemme personligt. Der er ikke sikret Bornholm nogen som helst plads i Region Hovedstadens Regionsråd. Så hvis ikke nogen af os får mange personlige stemmer, så kan man risikere, at der ikke er et øje fra Bornholm i Regionsrådet. Og det tror jeg er lykkedes os at forklare, siger Leila Lindén.

Bornholms 32.659 vælgere udgør kun 2,9 procent af de stemmeberettigede i Region Hovedstaden. Men Carsten Scheibye og Leila Lindén udgør 4,9 procent af regionsrådets 41 medlemmer.

Bornholm er altså stærkere repræsenteret end øens størrelse egentlig tilsiger. Og selv om de to kommer fra partier som normalt slås om magten, så samarbejder de tæt i Regionsrådet.

- Leila Lindén og jeg har et vældigt godt samarbejde. Det er også nødvendigt, for vi må nok erkende, at der sommetider er lidt langt fra Bornholm og op til regionrådssalen i Hillerød. Der er det vigtigt, man har nogen, som kan råbe op, siger Carsten Scheibye.

Enhedslistens Morten Riis og Dansk Folkepartis René Danielsson kom ikke ind i Regionsrådet. René Danielsson får dog en plads som anden-suppleant i Dansk Folkepartis regionsrådsgruppe.