Næste udsendelse: 21:40 Mellem os

TV i dag

 • 19:55Åbning af Hammerhus Besøgscenter (G)Direkte transmission fra åbningen af det nye besøgscenter på Hammershus.
 • 21:40Mellem osPoul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle
 • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
 • 02:2022Nyheder (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
 • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
 • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
 • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Bornholmere skal lære om praktikpladsgaranti

En større gruppe bornholmere er i dag draget afsted til Viborg for at lære mere om praktikpladsgaranti.
I dag er en gruppe bornholmske nøglepersoner fra regionskommunen, Business Center Bornholm, Campus Bornholm og erhvervslivet draget til Viborg for at blive klogere. Emnet er praktikpladser til unge under erhvervsuddannelse, og vært for besøget er uddannelsesstedet Mercantec.

Viborg kommune har nemlig indført en garanti for praktikpladser på en række erhvervsuddannelser, fx industritekniker, klejnsmed og bager. Garantien er blevet til i et samarbejde mellem Mercantec, Viborg kommune og ViborgEgnens Erhvervsråd. Den garanti skal bornholmerne lære mere om og blive inspireret af.

- Jeg glæder mig til at høre om, hvordan vi kan skrue en praktikpladsgaranti sammen. Vi ved, at der nærmest er jobgaranti inden for en række fag her på øen, så en ordning som den, de har i Viborg, vil virkelig rykke noget ved at give de unge en hjælpende hånd og samtidig skaffe den faglærte arbejdskraft, de bornholmske virksomheder efterspørger, siger borgmester Winni Grosbøll (S) om turen.

Der er allerede gode takter, idet der under projektet ”Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm” for nylig er indgået en aftale med 14 toneangivende erhvervsvirksomheder om, at de vil tage 186 elever og lærlinge ind i 2018. Det er et stort fremskridt sammenlignet med tidligere år. Dog er der ikke tale om, at den enkelte elev har garanti for en praktikplads, men derimod, at de 14 virksomheder lover at tage et garanteret antal ind per år.
Håbet er, at det vil trække flere bornholmske unge til at uddanne sig inden for de brancher, der mangler arbejdskraft og som er afgørende for, at væksten i det bornholmske samfund kan fortsætte, lyder det i en pressemeddelelse om turen.