Næste udsendelse: 21:30 Jannes Have

TV i dag

 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Vedel
 • 21:30Jannes HaveSerien følger Janne, som er i gang med at føre sin egen drøm om en stor have med selvforsynende køkkenhave, gør-det-selv-projekter og drivhus ud i livet.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kommunalbestyrelsesmøde d. 22. februar
 • 03:0022Nyheder (G)
 • 03:10Bornholmske smalfilm - Bøsthøj Mejeri og Købmandsforretning (G)
 • 03:35BogForum med Maria Helleberg og Jacob Wendt Jensen (G)Nanna Andreasen fra TV2/Lorry interviewer forfatter Maria Helleberg, der er aktuel med ny roman om Leonora Christine og journalist og filmkritiker Jacob Wendt Jensen, aktuel med biografien ”Victor Borge – Mennesket bag smilet”.
 • 04:05Mellem os (G)I torsdagens Mellem os får vi først besøg af Celina Simonsen, der fik en andenplads i MGP 2018. Hun har taget sin mor med, og de snakker om den fantastiske oplevesle at være med til sådan et stort show og komme så langt. Strikdesigner, workshops, blogger og flere andre ting bliver der snakket om, når Mo Lehn torsdag er i studiet.
 • 04:30Stafetten - Martin Holm (G)Martin Holm arbejdede som typograf i flere årtier, men i mere end 10 år nu har han fungeret som guide på Hammershus. I fritiden er sten den store passion, og det har det været fra barnsben. I de senere år er også han begyndt at hugge i sten og lave skulpture sammen med sin kæreste.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Vedel

KB: Sparekatalog på 10 mio. kr. er rettidig omhu

Politikerne skulle her til aften vælge mellem at rette skuden op eller udarbejde et sparekatalog på 10 millioner kroner på ældreområdet.
Der er udsigt til et underskud på ældreområdet på 10 millioner kroner. Skal direktionen have tid og lov til at finde en række tiltag for at få minimeret det underskud, eller skal der udarbejdes et sparekatalog på 10 millioner kroner?

Dét valg stod den nye kommunalbestyrelse overfor, da Økonomiudvalget ikke kunne blive enig. Beslutningen faldt på et sparekatalog i det 13 stemte for og 10 imod.

- Lederne skal have lov til at starte året med at løse de opgaver, som de skal og ikke med nedskæringer over hovedet. Derfor går vi ikke ind for at lave et sparekatalog med det samme, lød det fra Venstres gruppeformand, Søren Schow.

Han og Linda Kofoed Persson og Kirstine van Sabben var alle imod et sparekatelog i Økonomiudvalget.

For et sparekatalog i Økonomiudvalget var Morten Riis, Leif Olsen og Thomas Thors.

- Vi vil ikke lukke øjnene allerede her i januar, lød det fra Leif Olsen (F).

- Vi bliver nødt til at tage ansvar, lød det fra Thomas Thors, som også er ny gruppeformand for Socialdemokratiet.

- Der kan siges mange ting om hvorfor vi er havnet, hvor vi er. Jeg har aldrig troet, at man kunne spare 80 mio. kr. på den rehabiliterende organisation fra dag et, men sådan blev det budgetteret og måske bør vi gå hele området igennem, lød det fra Morten Riis (Ø).

- Sparekatalog! Det løber næsten én koldt ned ad ryggen. Hvorfor lave et katalog, hvis det viser sig om 2-3 måneder, at der slet ikke er brug for det, lød det fra Linda Kofod Persson (O).

Det var Bjarne Hartung Kierkegaard (K) ikke enig i. Han sagde:

- Et sparekatalog på 10. millioner kroner er rettidigt omhu. Det kan aldrig være forkert, at starte i god tid, lød det fra en meget optimistisk ny formand for Social og sundhedsudvalget - optimistist med henblik på samarbejdet i de nye udvalg og i kommunalbestyrelsen.

Følgende partier stemte for et sparekatalog: Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet.

Disse partier stemte imod et sparekatalog: Venstre, Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten.