Næste udsendelse: 22:55 Det rene genbrug (G)

TV i dag

 • 22:10Kampen for kildevandet (G)Siden sommeren 2015 har Mikkel Marschall og hans partnere arbejdet på at lave bornholmsk kildevand i Nexøs gamle vandværk. Men det, der skulle tage et halvt år at realisere, blev til en lang og sej kamp på godt 3 år. Det er en historie om skuffelser og glæder, sejre og nederlag, tekniske udfordringer og personlige kriser inden det første kildevand kommer på flaske.
 • 22:55Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 23:35Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri
 • 00:0519.30Nyheder og Sport (G)
 • 00:15Kampen for kildevandet (G)Siden sommeren 2015 har Mikkel Marschall og hans partnere arbejdet på at lave bornholmsk kildevand i Nexøs gamle vandværk. Men det, der skulle tage et halvt år at realisere, blev til en lang og sej kamp på godt 3 år. Det er en historie om skuffelser og glæder, sejre og nederlag, tekniske udfordringer og personlige kriser inden det første kildevand kommer på flaske.
 • 01:00Bornholm knokler - Smed (G)
 • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri
 • 01:55Stafetten - Roar Schou (G)Roar Schou var i årevis succesfuld direktør for virksomheden Beck Pack Systems i Rønne. Nu er han pensionist men spilder ikke tiden på sofaen.
 • 02:20Flere sider af Leif Davidsen (G)Forfatter Leif Davidsen fortæller om sin spændingsroman "Djævelen i hullet".
 • 02:50Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:20Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:45Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 04:30Nationalpark Thy (9:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri

KB: Sparekatalog på 10 mio. kr. er rettidig omhu

Politikerne skulle her til aften vælge mellem at rette skuden op eller udarbejde et sparekatalog på 10 millioner kroner på ældreområdet.
Der er udsigt til et underskud på ældreområdet på 10 millioner kroner. Skal direktionen have tid og lov til at finde en række tiltag for at få minimeret det underskud, eller skal der udarbejdes et sparekatalog på 10 millioner kroner?

Dét valg stod den nye kommunalbestyrelse overfor, da Økonomiudvalget ikke kunne blive enig. Beslutningen faldt på et sparekatalog i det 13 stemte for og 10 imod.

- Lederne skal have lov til at starte året med at løse de opgaver, som de skal og ikke med nedskæringer over hovedet. Derfor går vi ikke ind for at lave et sparekatalog med det samme, lød det fra Venstres gruppeformand, Søren Schow.

Han og Linda Kofoed Persson og Kirstine van Sabben var alle imod et sparekatelog i Økonomiudvalget.

For et sparekatalog i Økonomiudvalget var Morten Riis, Leif Olsen og Thomas Thors.

- Vi vil ikke lukke øjnene allerede her i januar, lød det fra Leif Olsen (F).

- Vi bliver nødt til at tage ansvar, lød det fra Thomas Thors, som også er ny gruppeformand for Socialdemokratiet.

- Der kan siges mange ting om hvorfor vi er havnet, hvor vi er. Jeg har aldrig troet, at man kunne spare 80 mio. kr. på den rehabiliterende organisation fra dag et, men sådan blev det budgetteret og måske bør vi gå hele området igennem, lød det fra Morten Riis (Ø).

- Sparekatalog! Det løber næsten én koldt ned ad ryggen. Hvorfor lave et katalog, hvis det viser sig om 2-3 måneder, at der slet ikke er brug for det, lød det fra Linda Kofod Persson (O).

Det var Bjarne Hartung Kierkegaard (K) ikke enig i. Han sagde:

- Et sparekatalog på 10. millioner kroner er rettidigt omhu. Det kan aldrig være forkert, at starte i god tid, lød det fra en meget optimistisk ny formand for Social og sundhedsudvalget - optimistist med henblik på samarbejdet i de nye udvalg og i kommunalbestyrelsen.

Følgende partier stemte for et sparekatalog: Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet.

Disse partier stemte imod et sparekatalog: Venstre, Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten.