Næste udsendelse: 13:25 Nu er det jul igen - julegavehits (G)

TV i dag

  • 12:35Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 13:25Nu er det jul igen - julegavehits (G)Plejer du altid at drøne rundt efter alle julegaverne den 23. december? Vi guider dig gennem årets julegavehits, så du måske kan få tjek på gaverne lidt tidligere i år. Vi får også gode råd til, hvordan vi undgår, at gaveræset stikker af - og skuffer. Vi får besøg af det fineste Luciaoptog, og så bager vi både bornholmske småkager og en juleklassiker. Julen er en tid, hvor vi er gode ved hinanden. Og vi får også de bedste råd til, hvordan det bliver en god jul for dyrene.
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Mellem os i julehumør (G)
  • 14:50Kong Gulerod - Krydderi på julen (G)Vi får besøg af kokken Søren Thornberg, der laver julemad over bål. Han vil tilberede en krydret julegryde med nakkekam, juleøl, stjerneanis og kaneI. I køkkenhaven høster vi selleri til maden og viser, hvordan de kan opbevares for vinteren. Vi besøger grønsagsavleren Anette på Kirkebogaard i Rutsker, og høster rød spidskål og rosenkål til Sørens mad. Vi hører lidt om kålsorter og ser hendes store, flotte kålmarker med mange nye kålsorter. Hos Vicki og Majken i Blomsterkunsten i Rønne får vi to gode bud på vinterpynt, hvor der selvfølgelig indgår julekrydderier. Hjemme benytter vi bålet til også at lave metal-stjerner over bål, og vi pynter op med dem i køkkenhaven bagefter.
  • 15:30Nu er det jul igen, de indledende øvelser (G)Det er lige op over. Og i dag tyvstarter vi på julehyggen, når vi fylder Kyllingemoderen med gran og god stemning. Vi tager børnene under armen og laver kalenderlys, adventskrans og hjemmelavet konfekt i lange baner. Men det er ikke alt ved julen, der er sødt som marcipansnebolde. Derfor får vi også en række god råd af en børnepsykolog til, hvordan vi sikrer at vores børn får den bedste julemåned.
  • 16:00Nu er det jul igen, julefrokost på bornholmsk (G)Julefrokostsæsonen er over os. Få de bedste fif til, hvordan du nemt pepper din julefrokost op, hvilke bornholmske øl du skal drikke til, og hvordan du laver din egen julesnaps med ingredienser, du kan finde i naturen her på øen. Vi tager også fat på et af de svære emner, der kan fylde i julefrokosttiden, nemlig utroskab. Og så guider den ukronede julelys-konge fra Klemensker til, hvordan du kan komme i gang med at få dit hus til at lyse op i decembermørket.
  • 16:30Nu er det jul igen - julegavehits (G)Plejer du altid at drøne rundt efter alle julegaverne den 23. december? Vi guider dig gennem årets julegavehits, så du måske kan få tjek på gaverne lidt tidligere i år. Vi får også gode råd til, hvordan vi undgår, at gaveræset stikker af - og skuffer. Vi får besøg af det fineste Luciaoptog, og så bager vi både bornholmske småkager og en juleklassiker. Julen er en tid, hvor vi er gode ved hinanden. Og vi får også de bedste råd til, hvordan det bliver en god jul for dyrene.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 17:50Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os i julehumør (G)
  • 18:45Kulturreportagen (G)Bornholms Husflid laver julepynt af et utraditionelt materiale. De bruger nemlig cykelslanger til at gøre julemåneden festlig.
  • 18:50Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 18:55Nu er det jul igen - julegavehits (G)Plejer du altid at drøne rundt efter alle julegaverne den 23. december? Vi guider dig gennem årets julegavehits, så du måske kan få tjek på gaverne lidt tidligere i år. Vi får også gode råd til, hvordan vi undgår, at gaveræset stikker af - og skuffer. Vi får besøg af det fineste Luciaoptog, og så bager vi både bornholmske småkager og en juleklassiker. Julen er en tid, hvor vi er gode ved hinanden. Og vi får også de bedste råd til, hvordan det bliver en god jul for dyrene.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:37Vejret i morgen (G)
  • 19:40KulturkavalkadeVi ser på Kulturåret 2018
  • 21:09Vejret i morgen (G)
  • 21:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen
  • 21:40Kulturreportagen (G)Bornholms Husflid laver julepynt af et utraditionelt materiale. De bruger nemlig cykelslanger til at gøre julemåneden festlig.
  • 21:45Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:07Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturkavalkade (G)Vi ser på Kulturåret 2018
  • 23:35Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen
  • 00:0519.30Nyheder (G)
  • 00:10Kulturkavalkade (G)Vi ser på Kulturåret 2018
  • 01:40Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen
  • 02:10Stafetten - Ane Cecilie Mogensen (G)Ane Cecilie Mogensen er bornholmer og kvinden bag bogen 'Klippeøens Trolde'. Hun klipper trolde i papir og skriver historierne om dem i de fredfyldte omgivelser i huset i den store skovhave i Rutsker.
  • 02:35Natur tv - Dueodde (G)Natur TV - Dueodde
  • 03:30Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Nationalpark Thy (34:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 04:30Stafetten Rune Schytte (G)Rune Schytte er fra Norge. Efter to sommerferier på Bornholm var han forelsket i øen. Han flyttede til i 2004 med sin familie. Rune Schytte har sit eget produktionsselskab, og han laver dokumentarfilm.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Christian Sønderby Jepsen

KB: Økologi i kommune går godt

I stor udstrækning er målsætningerne på fødevareområdet i kommunen blevet opfyldt. Økologiprocenten i kommunens køkkener varierer dog fra 54 til 88 %.
Målet var en samlet økologiprocent på 64 % og realiteten er, at minimum er 60 % økologiske råvarer i de kommunale køkkener.
Målet var også, at alle kommunale køkkener skulle være sølvcertificeret, hvilket 18 ud af 23 nu har opnået. Kort sagt - kommunens målsætning om økologi er opnået i "I stor udstrækning".

Leif Olsen fra SF havde følgende kommentar til status:

- Målene er ikke opfyldt på alle områder, men grundlæggende går det den rette vej. Der er dog problemer, når det gælder sammenhængen mellem økologi og lokale varer. Nogle gange kan de lokale ikke levere nok økologi og vi er afhængige af årstiden, men jeg tror vi når i mål til i 2020.

Søren Schow fra Venstre havde følgende kommentar:

- Jeg kunne godt ønske mig, at de bornholmske producenter kunne levere det hele, men det ser alligevel relativt fornuftigt ud.

Anne Tomas fra Alternativet:

- Vi har fået et godt værktøj, hvor vi kan støtte sundheden for de ældre og holde øje med lokale producenter og mulighed for at støtte dem i deres omlægning til økologi.

Kommunen har også et mål om maksimalt 10 % mad-spild i 2020. det mål er allerede opfyldt på Devikas produktionskøkken i Nexø. Her er det lykkedes at bringe spildet i køkkenet ned under 5 %.