Næste udsendelse: 09:55 Folkemødet 2017 - De bedste øjeblikke (G)

TV i dag

  • 09:25I godt selskab: Ulkebøl Skole (G)På Ulkebøl Skole i Sønderborg hopper de regnestykkerne og staver ord ved at løbe fra bogstav til bogstav. Her er den boglige undervisning nemlig ikke stillesiddende, men foregår med masser af bevægelse.
  • 09:55Folkemødet 2017 - De bedste øjeblikke (G)
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 10:50Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 11:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 11:30Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Møde i Region Hovedstaden d. 19. juni
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Møde i Region Hovedstaden d. 19. juni
  • 16:00Møde i Region Hovedstaden d. 19. juni
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Perspektiv (G)Øens to store forsyningsselskaber er i åben krig om en sag til rigtig mange millioner. Striden belaster 27 års godt samarbejde - og nu styres der direkte mod en voldgift.
  • 17:40Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 17:45Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 19:00I godt selskab: Ulkebøl Skole (G)På Ulkebøl Skole i Sønderborg hopper de regnestykkerne og staver ord ved at løbe fra bogstav til bogstav. Her er den boglige undervisning nemlig ikke stillesiddende, men foregår med masser af bevægelse.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Sol over Gudhjem - de fire kokke Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 20:20Mellem osAnders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
  • 20:45Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 20:50Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard
  • 21:30Sportsaften - NB Bornholms sæsonafslutning
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 22:40Mellem os (G)Anders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
  • 23:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 19. juni (G)
  • 02:00Møde i Region Hovedstaden d. 19. juni (G)
  • 03:30Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 04:00Mellem os (G)Anders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
  • 04:30Stafetten - Hartvig Mumm (G)Hartvig Mumm er kendt af mange på Bornholm som medlem af Kristendemokraterne. Han har arbejdet med børn i mange år. Hans kristne livssyn præger hele hans liv.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard

KB: Økologi i kommune går godt

I stor udstrækning er målsætningerne på fødevareområdet i kommunen blevet opfyldt. Økologiprocenten i kommunens køkkener varierer dog fra 54 til 88 %.
Målet var en samlet økologiprocent på 64 % og realiteten er, at minimum er 60 % økologiske råvarer i de kommunale køkkener.
Målet var også, at alle kommunale køkkener skulle være sølvcertificeret, hvilket 18 ud af 23 nu har opnået. Kort sagt - kommunens målsætning om økologi er opnået i "I stor udstrækning".

Leif Olsen fra SF havde følgende kommentar til status:

- Målene er ikke opfyldt på alle områder, men grundlæggende går det den rette vej. Der er dog problemer, når det gælder sammenhængen mellem økologi og lokale varer. Nogle gange kan de lokale ikke levere nok økologi og vi er afhængige af årstiden, men jeg tror vi når i mål til i 2020.

Søren Schow fra Venstre havde følgende kommentar:

- Jeg kunne godt ønske mig, at de bornholmske producenter kunne levere det hele, men det ser alligevel relativt fornuftigt ud.

Anne Tomas fra Alternativet:

- Vi har fået et godt værktøj, hvor vi kan støtte sundheden for de ældre og holde øje med lokale producenter og mulighed for at støtte dem i deres omlægning til økologi.

Kommunen har også et mål om maksimalt 10 % mad-spild i 2020. det mål er allerede opfyldt på Devikas produktionskøkken i Nexø. Her er det lykkedes at bringe spildet i køkkenet ned under 5 %.