Næste udsendelse: 00:00 22Nyheder (G)

TV i dag

 • 00:0022Nyheder (G)
 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
 • 22:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
 • 00:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
 • 01:40Vasagaard - stenalderens store mysterium 1:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem i 2017. Solsten, knogler og stolpehuller vælter op af jorden ved Vasagård. Det er meget mystisk, for vi ved faktisk ikke, hvad stenalderens bornholmere har brugt stedet til. Se med, når vi prøver at finde nogle svar på mysteriet i 1. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
 • 02:10EKKO (G)Juni er tiden at tælle edderfugleunger, ringmærke vandrefalkeunger, og alle fugle er iført smuk yngledragt. Det er også årets hotspot for fund af sjældne arter. Se bare EKKO om østlig kærguldsmed, lille pubberøver og stellersand.
 • 02:50Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 03:30Ude i kulden: Foråret er på vej (G)Kom med "Ud i kulden" med Anders Kofoed, som ser på overlevelsesstrategier i naturen.
 • 04:00Det skal være sjovt - en dag med keramiker Lenny Goldenberg (G)Lenny Goldenberg er en finurlig herre, som kan li at have det sjovt. Det ses også tydeligt i hans keramik. Han eksperimenterer med former, farver og teknikker. Vi skal opleve ham i værkstedet og se på en række af hans forskellige skulpturer og brugsting i keramik og porcelæn.
 • 04:30Kryb og kravl: Giftkroge og spindevorter (G)Fugleedderkopper som graves ud af skrænten på Røsnæs og bolværksedderkopper ved Brende å på Fyn og grotteedderkopper i klippehuler på Bornholm og ikke mindst en edderkop fra Midtjylland, der kan bide.

KB: Kommunalbestyrelse enig om ældreanalyse

Medarbejderne bliver taget med på råd, når hele ældreområdet skal analyseres. Analysearbejdet er færdigt om tre år, men problemer skal løses undervejs.
På aftenens kommunalbestyrelsesmøde blev rammerne for den store analyse af ældreområdet endeligt lagt fast. Analysens mål er at sikre, at ressourcerne til ældreområdet anvendes, så de skaber størst mulig værdi for borgerne.

Vejen til at nå den målsætninger er ifølge planen at opnå fire delmål. De mål handler om at skabe et sundere arbejdsmiljø for medarbejderne, en effektiv organisering af medarbejdernes opgaver, en overholdelse af budgettet og en klar kommunikation om, hvad borgere, brugere, pårørende og medarbejdere, interesseorganisationer og omverdenen kan forvente af ældreplejen.

- Jeg synes, det er en enestående mulighed for gentænke det system, som nu har kørt i 15 år, siger SFs Leif Olsen.

Blandt deltagerne i analysearbejdet er direktionen i Bornholms Regionskommune, borgmester Winni Grosbøll (A), formanden for social- og sundhedsudvalget, Bjarne Hartung Kirkegaard (K) og repræsentanter for medarbejderne i hjemmeplejen.

Selvom analysearbejdet skal vare tre år, vil der fortsat være tiltag på området:

- Nogle har ønsket både et kort og et langt sigt og dele det lidt op. Vi gør noget her og nu og forsøger at rulle bolden i gang, og når den så er i gang, så er vi lige nødt til at finde ud af, hvad det er, vi vil på den længere bane. Det er for at drage et perspektiv, der ikke er for kortsigtet, men kigger lidt længere ud, siger Bjarne Hartung Kirkegaard (K)

Alle medlemmer af kommunalbestyrelsen stemte for at sætte analysearbejdet i gang.