Næste udsendelse: 22:14 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Musikhjørnet (G)
 • 22:25EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:10Ølturen - Rise Bryggeri (G)En rejse i de gyldne dråbers kølvand. Vi sætter fokus på øl-revolutionen, der er skyllet ind over landet, og besøger nogle af de over 100 mikrobryggerier, som er skudt op i løbet af ganske få år.
 • 23:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 01:00Portrætter Punkt for Punkt (1:14) (G)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter.
 • 01:30Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
 • 02:00Hjemme i Østerlars (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til Østerlars.
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Ribe, Thorsminde, Hobro, Sønderborg og Stevns.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
 • 05:00Stafetten - Thomas Hessel (G)Thomas Hessel har boet 10 år i USA, hvor han arbejdede med salg og marketing. Han flyttede til Bornholm med kone og to børn i starten af 2018. Thomas ejer og driver nu Myregaard Bed & Breakfast og ferielejligheder i Poulsker.

Minister bakker op om forbud mod torskefiskeri

Fiskeriminister Mogens Jensen fra Socialdemokratiet bakker op om EU's øjeblikkelige forbud mod torskefiskeri omkring Bornholm.
Tidligere i dag indførte EU et øjeblikkeligt forbud mod at fiske torsk i Østersøen omkring Bornholm. Det forbud bakkes nu op af fiskeriministeren.

- Torskefiskeriet bliver med øjeblikkelig virkning (24. juli) lukket ned i store dele af Østersøen frem til udgangen af året, fordi den østlige torskebestand er i en kritisk situation, og jeg er enig i, at der er behov for tiltag - også for i år. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at den alvorlige situation ikke løses alene med dette. Der er behov for, at vi også får en drøftelse af de andre faktorer, som har stor indvirkning på bestanden. Det vil jeg have fokus på i de kommende forhand¬linger om kvoterne for 2020 i Østersøen, skriver fiskeriminister Mogens Jensen i et skriftligt svar til TV 2/Bornholm.

I tirsdagens beslutning hedder det, at man lukker torskefiskeriet i de områder, der kaldes 24, 25 og 26. Det vil sige i farvandet hele vejen rundt om Bornholm. Og det møder kritik fra Thomas Thomsen, der er formand i Bornholm og Christiansøs Fiskeriforening, at man lukker fuldstændig ned for fiskeriet af torsk på den måde.

- Jeg er skuffet over, at fiskeriet står alene. Det kommer til at få meget store socioøkonomiske konsekvenser, da fiskerne alene skal betale prisen, siger Thomas Thomsen.

Men ministeren mener ikke, at de erhvervsøkonomiske konsekvenser er særligt store.

- De erhvervsøkonomiske konsekvenser vurderes at være af relativt begrænset omfang, selvom der kan blive visse udfordringer for den enkelte fisker, skriver fiskeriministeren. Han vil dog alligevel sørge for at få undersøgt, hvilke konsekvenser det får:

- Vi har bestilt en analyse vedrørende mulige erhvervsøkonomiske konsekvenser af forventede kvotereduktioner for flere bestande i Østersøen i 2020. Rapporten ventes i medio september og kan give et solidt billede af udsigterne for 2020.

Ministeriet oplyser, at analysen er bestilt hos Københavns Universitet, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO).