Næste udsendelse: 23:10 Ølturen - Rise Bryggeri (G)

TV i dag

 • 22:25EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:10Ølturen - Rise Bryggeri (G)En rejse i de gyldne dråbers kølvand. Vi sætter fokus på øl-revolutionen, der er skyllet ind over landet, og besøger nogle af de over 100 mikrobryggerier, som er skudt op i løbet af ganske få år.
 • 23:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 01:00Portrætter Punkt for Punkt (1:14) (G)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter.
 • 01:30Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
 • 02:00Hjemme i Østerlars (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til Østerlars.
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Ribe, Thorsminde, Hobro, Sønderborg og Stevns.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
 • 05:00Stafetten - Thomas Hessel (G)Thomas Hessel har boet 10 år i USA, hvor han arbejdede med salg og marketing. Han flyttede til Bornholm med kone og to børn i starten af 2018. Thomas ejer og driver nu Myregaard Bed & Breakfast og ferielejligheder i Poulsker.

Vedtaget: 100 Airbnb-overnatninger om året

Hotellernes brancheorganisation HORESTA er for sent ude, når de ønsker et loft på 70 dage for privat boligudlejning. Politikerne har nemlig vedtaget 100 dage.
- Vi har allerede vedtaget de 100 overnatningsdage, fortæller borgmester Winni Grosbøll på spørgsmålet om, hvorvidt Bornholms Regionskommune ønsker at hæve tallet for udlejning af private boliger fra 70 til 100 dage.

Spørgsmålet blev stillet fordi HORESTAs formand tidligere i dag gik ud og advarede kommunalbestyrelsen mod at hæve tallet fra 70 til de 100 dage.

- Kommunen skal være meget opmærksomme på konsekvenserne af at åbne op for flere udlejningsdage. Hoteller og kroer skaber langt flere arbejdspladser og mere aktivitet, herunder skatteindtægter til kommunekasserne, end Airbnb-udlejningen gør. Det bliver derfor hurtigt et selvmål, hvis udlejning i op til 100 dage om året bliver en mulighed, sagde Benny Schou.

Men - denne udmeldingen kommer tilsyneladende for sent, da øens politikere allerede har vedtaget at sætte tallet for privat udlejning op til 100 dage om året.

- Det blev endeligt vedtaget i Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget i juni og kommer ikke videre til kommunalbestyrelsen, fortæller borgmester Winni Grosbøll(A).

Folketinget vedtog i foråret den nye Airbnb-lovgivning, som giver private mulighed for at udleje deres bolig i op til 70 dage om året. En lov, som samtidig også giver kommunerne lov til at hæve tallet til 100 dage, hvilket altså er sket på Bornholm.

- Vi har gjort det af tre årsager. Der har i sommersæsonen været mangel på senge i de senere år. Vi vil også gerne kunne tilbyde nogle forskellige former for overnatning på Bornholm, da tilbudene også henvender til forskellige kundegrupper. Sidst vil vi - ligesom Folketinget - gerne være med til at få Airbnb-udlejningen ind i lovlige rammer, således at både udlejere og eksempelvis et lokalt rengøringsfirma trygt kan samarbejde, siger Winni Grosbøll.

Vedtagelsen af de 100 overnatning- og udlejningsdage skete på mødet i Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget den 24. juni. Kun Enhedslistens Morten Riis valgte ikke at stemme for.