Næste udsendelse: 17:35 Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)

TV i dag

  • 17:05Mellem os (G)Der er hunde på programmet, når Kato og Aqua med ejere skal vise, hvordan man bliver en prisvindende hund. Michael S. Thorsen skal også i studiet og fortælle om nye fund ved Vasagård, der er med til at ændre forståelse af Vasagård.
  • 17:35Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Ambassadørerne fra Frankrig, Francois Zimeray, og fra USA, Carla Sands, får en snak om humor i vores tre lande.
  • 17:55Fantastiske fællesskaber - Bornholms Frivillige Samaritter (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova
  • 18:35Sprogblomster (G)Joakim Tranberg har atter fået bornholmsk muld under fødderne, når han går i studiet som ny vært på TV 2/Bornholms sprogquiz. Blandt quizdeltagerne er der såvel nye som gamle ansigter, men som altid er det det bornholmske sprog, der er omdrejningspunktet.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:40Kulturreportagen - Bjarke Mogensen I denne udgave af Kulturreportagen har vi fulgt den verdenskendte accordionist Bjarke Mogensen tilbage til sin fødeø Bornholm, hvor han spiller til Bornholms Musikfestival.
  • 19:47Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Helt ude i skoven I de bornholmske skove har der siden 2009 kørt et projekt mellem Bornholms Regionskommune og Naturstyrelsen på Bornholm. Skovhjælperprojektet skal være med til at oprette arbejdspladser til udviklingshæmmede borgere på Bornholm, og udvikle deres faglige og sociale kompetencer.
  • 20:20Mellem osSteen Jespersen er ny direktør hos Svaneke Bryghus, og han kommer og fortæller om starten hos bryggeriet bag Svanekeøl. En af Danmarks førende mandlige sexologer - Jakob Olrik - gæster også studiet, da han er aktuel med to foredrag på Bornholm.
  • 20:50KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:55Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova
  • 21:30Menneskebiblioteket - autist (G)Det kan både være ensomt og slidsomt at være anderledes, fortæller den 31 årige autist Adam Meile i denne episode af ”Menneskebiblioteket”.
  • 21:57Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - Bjarke Mogensen (G)I denne udgave af Kulturreportagen har vi fulgt den verdenskendte accordionist Bjarke Mogensen tilbage til sin fødeø Bornholm, hvor han spiller til Bornholms Musikfestival.
  • 22:15Helt ude i skoven (G)I de bornholmske skove har der siden 2009 kørt et projekt mellem Bornholms Regionskommune og Naturstyrelsen på Bornholm. Skovhjælperprojektet skal være med til at oprette arbejdspladser til udviklingshæmmede borgere på Bornholm, og udvikle deres faglige og sociale kompetencer.
  • 22:45Mellem os (G)Steen Jespersen er ny direktør hos Svaneke Bryghus, og han kommer og fortæller om starten hos bryggeriet bag Svanekeøl. En af Danmarks førende mandlige sexologer - Jakob Olrik - gæster også studiet, da han er aktuel med to foredrag på Bornholm.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova
  • 23:58Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 21. august 1. del (G)
  • 02:00Møde i Region Hovedstaden d. 21. august 2. del (G)
  • 02:15Møde i Region Hovedstaden d. 21. august 3. del (G)
  • 04:30Mellem os (G)Steen Jespersen er ny direktør hos Svaneke Bryghus, og han kommer og fortæller om starten hos bryggeriet bag Svanekeøl. En af Danmarks førende mandlige sexologer - Jakob Olrik - gæster også studiet, da han er aktuel med to foredrag på Bornholm.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova

Kransekageopskriften fra Mellem Os - Nytårsfesten

I aftenens særlige nytårsudgave af Mellem Os viser dessertkok Daniel Kruse fra Molen, hvordan man laver de lækre små traditionsrige kager. Læs opskriften her
Det er ikke særlig svært at lave kransekage. Daniel Kruse fra Molen viste, hvordan han gør det, i aftenens udgave af Mellem Os – Nytårsfesten. Det er vigtigt, at du går i gang med kransekagen lørdag, da marcipanbrødet skal stå på køl natten over.

Ingredienser til ti styk:

Marcipan brød:
400 gram marcipan
40 gram sukker
½ stang vanilje
15 gram æggehvide

Glasur:
30 gram æggehvide
Flormelis

Ingredienserne til marcipanbrød æltes sammen. Ifølge Daniel Kruse er det bedst at lave massen dagen før, så den hviler i et døgn:

- Hvis man lader massen hvile, så smelter sukkeret ud, og vaniljen udvikler lidt ekstra smag, og så har det også den fordel, at dejen ikke begynder at flække, når man bager den i ovnen, siger Daniel Kruse.

Dagen efter skal massen så rulles ud, før den bliver skåret ud i små stykker.

- Jeg kan godt lide at veje brødene til 40 gram, men det er en smagssag, siger Daniel Kruse.

Brødene formes som små brød, der er tykkest i bunden. Daniel Kruse laver dem først til en kugle og bruger derefter håndfladen til at forme brødrene, så toppen er tyndest. Brødene lægges på en plade.

Når man bruger en almindelig husholdningsovn, skal kransekagerne i ovnen på den midterste rist på 185 grader. Det er ret vigtigt, at det er en forvarmet ovn.

Brødene skal have ni minutter i ovnen. Hvis man vælger at lave stykkerne mindre, skal de have mindre tid i ovnen.

Mens stykkerne køler af, kan man lave glasuren. Hviden røres med flormelis til passende konsistens. Ifølge Daniel Kruse vil det sige, når glasuren ikke løber eller "knækker", når den hænger fra en ske. Glasuren bruges bedst fra en sprøjtepose.

- Før I sprøjter glasur på, er det vigtigt, at brødene er helt afkølet, og det tager cirka to timer i stuetemperatur. Hvis kransekagerne er for varme, begynder glasuren og falde af, siger dessertkokken.