Næste udsendelse: 18:55 Tilbage til rødderne (G)

TV i dag

  • 18:05Folkemødet - De bedste øjeblikke (G)
  • 18:55Tilbage til rødderne (G)Allan Feldt tager os med tilbage til barndommens gade.
  • 19:20Urtejagt på Bornholm - Daniel Kruse (G)For de fleste have-mennesker er den Japanske Pileurt en ukrudtsplante som ødelægger haven og som er umulig at slippe af med. Men den invasive pileurt kan faktisk spises og den smager af rabarber, se når en af Danmarks bedste dessert kokke Daniel Kruse laver en både smuk og velsmagende dessert ud af de upopulære pileurt.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Kulturreportagen Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Bryggeriet på BryggenØens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 20:15Mellem osI tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 20:45KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:50Urtejagt på Bornholm - Søren Heide Jensen (G)Naturvejleder Thomas Guldbæk kender de fleste spiselige urter og planter her på Bornholm. I dag besøger han Røgeriet i Hasle, hvor han sammen med indehaveren skal ud i naturen og finde inspiration til nye måder at røge fisk på.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 21:30I godt selskab: Ulkebøl Skole På Ulkebøl Skole i Sønderborg hopper de regnestykkerne og staver ord ved at løbe fra bogstav til bogstav. Her er den boglige undervisning nemlig ikke stillesiddende, men foregår med masser af bevægelse.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 22:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 22:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 00:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 00:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 01:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 01:50Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 02:20Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
  • 02:50Nattv: Sporskiftesliber (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra jernbaneskinnerne mellem Vinderup og Stoholm, der skal have slebet sporskift.
  • 03:55Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 04:30Stafetten - Kurt Marker (G)Kurt Marker har det meste af sit arbejdsliv arbejdet i tekniske afdelinger - først i Allinge-Sandvig Kommune og senere i Regionskommunen. Nu har han taget hul på pensionisttilværelsen, der indtil nu føles som en dejlig lang ferie.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen

Kransekageopskriften fra Mellem Os - Nytårsfesten

I aftenens særlige nytårsudgave af Mellem Os viser dessertkok Daniel Kruse fra Molen, hvordan man laver de lækre små traditionsrige kager. Læs opskriften her
Det er ikke særlig svært at lave kransekage. Daniel Kruse fra Molen viste, hvordan han gør det, i aftenens udgave af Mellem Os – Nytårsfesten. Det er vigtigt, at du går i gang med kransekagen lørdag, da marcipanbrødet skal stå på køl natten over.

Ingredienser til ti styk:

Marcipan brød:
400 gram marcipan
40 gram sukker
½ stang vanilje
15 gram æggehvide

Glasur:
30 gram æggehvide
Flormelis

Ingredienserne til marcipanbrød æltes sammen. Ifølge Daniel Kruse er det bedst at lave massen dagen før, så den hviler i et døgn:

- Hvis man lader massen hvile, så smelter sukkeret ud, og vaniljen udvikler lidt ekstra smag, og så har det også den fordel, at dejen ikke begynder at flække, når man bager den i ovnen, siger Daniel Kruse.

Dagen efter skal massen så rulles ud, før den bliver skåret ud i små stykker.

- Jeg kan godt lide at veje brødene til 40 gram, men det er en smagssag, siger Daniel Kruse.

Brødene formes som små brød, der er tykkest i bunden. Daniel Kruse laver dem først til en kugle og bruger derefter håndfladen til at forme brødrene, så toppen er tyndest. Brødene lægges på en plade.

Når man bruger en almindelig husholdningsovn, skal kransekagerne i ovnen på den midterste rist på 185 grader. Det er ret vigtigt, at det er en forvarmet ovn.

Brødene skal have ni minutter i ovnen. Hvis man vælger at lave stykkerne mindre, skal de have mindre tid i ovnen.

Mens stykkerne køler af, kan man lave glasuren. Hviden røres med flormelis til passende konsistens. Ifølge Daniel Kruse vil det sige, når glasuren ikke løber eller "knækker", når den hænger fra en ske. Glasuren bruges bedst fra en sprøjtepose.

- Før I sprøjter glasur på, er det vigtigt, at brødene er helt afkølet, og det tager cirka to timer i stuetemperatur. Hvis kransekagerne er for varme, begynder glasuren og falde af, siger dessertkokken.