Næste udsendelse: 18:55 Tilbage til rødderne (G)

TV i dag

  • 18:05Folkemødet - De bedste øjeblikke (G)
  • 18:55Tilbage til rødderne (G)Allan Feldt tager os med tilbage til barndommens gade.
  • 19:20Urtejagt på Bornholm - Daniel Kruse (G)For de fleste have-mennesker er den Japanske Pileurt en ukrudtsplante som ødelægger haven og som er umulig at slippe af med. Men den invasive pileurt kan faktisk spises og den smager af rabarber, se når en af Danmarks bedste dessert kokke Daniel Kruse laver en både smuk og velsmagende dessert ud af de upopulære pileurt.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Kulturreportagen Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Bryggeriet på BryggenØens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 20:15Mellem osI tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 20:45KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:50Urtejagt på Bornholm - Søren Heide Jensen (G)Naturvejleder Thomas Guldbæk kender de fleste spiselige urter og planter her på Bornholm. I dag besøger han Røgeriet i Hasle, hvor han sammen med indehaveren skal ud i naturen og finde inspiration til nye måder at røge fisk på.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 21:30I godt selskab: Ulkebøl Skole På Ulkebøl Skole i Sønderborg hopper de regnestykkerne og staver ord ved at løbe fra bogstav til bogstav. Her er den boglige undervisning nemlig ikke stillesiddende, men foregår med masser af bevægelse.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 22:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 22:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 00:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 00:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 01:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 01:50Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 02:20Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
  • 02:50Nattv: Sporskiftesliber (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra jernbaneskinnerne mellem Vinderup og Stoholm, der skal have slebet sporskift.
  • 03:55Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 04:30Stafetten - Kurt Marker (G)Kurt Marker har det meste af sit arbejdsliv arbejdet i tekniske afdelinger - først i Allinge-Sandvig Kommune og senere i Regionskommunen. Nu har han taget hul på pensionisttilværelsen, der indtil nu føles som en dejlig lang ferie.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen

Nye køkkener indviet på plejecentre

11 køkkener blev i dag indviet på tre plejecentre. Her kan beboerne dufte, når maden bliver lavet, og selv være med til at tilberede den.
Den stod på klassiske julefrokostretter, da fem nye køkkener blev indviet på plejecentret Nørremølle i Nexø.

Den nye formand for social- og sundhedsudvalget, Bjarne Hartung Kirkegaard (Kristendemokraterne) var indviet til at klippe snoren - om end med en noget sløv saks.

- Har du fundet en, der kan save. Jeg gnaver mig frem, lød det fra udvalgsformanden, mens han kæmpede med båndet.

Det dufter af mad
I alt er der blevet etableret 11 leve-bomiljø-køkkener på tre bornholmske plejecentre. Ud over Nørremølle i Nexø drejer det sig om plejecenter Aabo i Aakirkeby og Paradisvej 11 under plejecenter Lunden i Rønne.

- I gamle dage var der køkkener de enkelte steder. Nu kunne vi godt tænke os, at der igen dufter af mad på plejecentrene, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.

Hamburgerryg, grønlangkål og brunede kartofler
På Nørremøllecentret har man glædet sig til at kunne tage de nye køkkener i brug.

- Det giver lige pludselig en fornemmelse af, at det er et hjem. Og der kommer mere liv i de her fællesrum, når der hele tiden er nogen omkring, og man kan dufte mad. Så det bliver rigtig godt, siger leder af Nørremølle Øst, Ea Rovsing Olsen.

Efter indvielse stod den på traditionelle julefrokostretter og i aften har beboerne selv bestemt, at de gerne vil have vaskeægte nytårsmad - nemlig hamburgerryg, grønlangkål og brunede kartofler.

Plejehjemsbeboerne kan selv vælge, om de vil have mad fra køkkenet eller heller vil have det udefra. Derudover kan beboerne med de nye køkkener også være med til at tilberede maden.

Der er i forvejen etableret leve-bomiljø-køkkener på Plejecenter Snorrebakken og Plejecenter Nylars.