Næste udsendelse: 21:40 Mellem os

TV i dag

 • 19:55Åbning af Hammerhus Besøgscenter (G)Direkte transmission fra åbningen af det nye besøgscenter på Hammershus.
 • 21:40Mellem osPoul Stenbæk var med til at starte Allinge Jazz Venner op for 19 år siden, men nu er foreningen nedlagt. Han kommer i studiet for at fortælle om arbejdet dengang med at få jazz til Allinge. Derudover kommer Helle Mogensen fra Destination Bornholm. Hendes job er blandt andet at promovere Bornholm ved at få virksomheder eller skribenter til øen, som vil fortælle den gode historie videre.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle
 • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
 • 02:2022Nyheder (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
 • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
 • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
 • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Vigtigt med data fra trollingfiskere

DTU Aqua har bedt trollingfiskerne om hjælp. Fiskerne skal blandt andet indberette fangsttal, så forskere kan få et bedre billede af laksebestanden i Østersøen.
Landets trollingfiskere skal hjælpe DTU Aqua med at få et mere komplet billede af, hvordan laksebestanden i Østersøen har det.

Hidtil har forskerne kun haft få og fragmentariske data fra trollingfiskerne, og man har derfor primært brugt tal fra erhvervsfiskeriet.

- Det vil kunne give et mere fuldt og helt billede af, hvor meget der bliver fanget af laks i havet, fortæller biolog Stig Pedersen fra DTU Aqua.

Undersøgelsen vil løbe i hele 2018. På en række havne vil der være spørgeskemaer, som fiskerne kan udfylde og indlevere i en opsat postkasse. Fiskerne kan også benytte Fangstjournalen på internettet.

Derudover vil man i havne på Bornholm og i Klintholm havn på Møn også kunne blive mødt af interviewere fra DTU Aqua.

- Vi kan bruge det til at give den bedst mulige rådgivning, og få så et billede og så fyldestgørende et billede af laksebestandene som overhovedet muligt. Slutmålet er selvfølgelig, at bestandene fortsat går frem og at vi har sunde laksebestande hele vejen rundt, fortæller Stig Pedersen fra DTU Aqua.

DTU Aqua har også fået tilladelse til at sætte kameraer op på fire havne. Optagelserne skal bruges til at bestemme antallet af fartøjer, der tager på fiskeri. Kameraerne vil blive opsat i Nexø havn, Kampeløkke havn og Nørrekås Havn her på Bornholm samt i Klintholm havn på Møn.

Hør hvad Anders Schou Jensen, der er formand for Bornholms Trollingklub, mener om indsamlingen af data i klippet øverst i artiklen.