Integrationsuddannelse er en succes

For at få flygtninge i job oprettede man sidste år integrationsgrunduddannelsen (IGU), som nu har rundet 1.000 forløb - inklusiv forløb her på Bornholm.
Flygtninge på Bornholm kan lære om landbruget gennem en IGU - integrationsgrunduddannelse. Dansk Arbejdsgiverforening kalder uddannelsen for en succes, fordi der over hele Danmark er opstartet 1.000 forløb. Direktøren skriver i en pressemeddelelse:

"Med 1.000 oprettede IGU-forløb kan vi endegyldigt konkludere, at ordningen er en succes. Inden trepartsaftalen om integration sidste år stod vi over for en kæmpe udfordring med at få flere flygtninge i job. Vi er ikke i mål endnu. Men IGU’en er en vigtig årsag til, at det nu går i den rigtige retning.

De positive tal for udviklingen i integrationen på arbejdsmarkedet viser, at det var den helt rigtige beslutning i trepartsaftalen om integration. Det har gavnet integrationen, at der er en helt ny jobrettet tilgang i jobcentrene, hvor det handler om, at flygtninge kommer i job i stedet for at være parkeret på offentlig forsørgelse.”

På Bornholm var IGU'en den første af sin art rettet mod landbruget, og der er oprettet 4 IGU-forløb på Bornholm.