Bornholmerne stemmer personligt

Bornholmerne stemmer i høj grad personligt til regionsrådsvalget. Leila Lindén og Carsten Scheibye er to af valgets stemmeslugere i Region Hovedstaden.
Der var 368 kandidater at vælge imellem på de gule stemmesedler til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden. Alligevel lykkedes det to bornholmske kandidater at skille sig ud og blive valgt ind.

Bornholmske Leila Lindén og Carsten Scheibye opnåede begge næstflest personlige stemmer på henholdsvis Socialdemokratiets og Venstres liste.

Leila Lindén fik 10.389 stemmer - heraf 7.904 fra Bornholm. Carsten Scheibye fik 5.031 med 4.327 bornholmske stemmer.

Ud af de 24.654 afgivne stemmer på Bornholm har Leila Lindén og Carsten Scheibye altså trukket næsten halvdelen. Ifølge Leila Lindén skyldes succesen blandt andet en bevidst oplysningskampagne fra de to politikeres side om at stemme personligt.

- Carsten og jeg har arbejdet sammen om at forklare bornholmerne, at de er nødt til at stemme personligt. Der er ikke sikret Bornholm nogen som helst plads i Region Hovedstadens Regionsråd. Så hvis ikke nogen af os får mange personlige stemmer, så kan man risikere, at der ikke er et øje fra Bornholm i Regionsrådet. Og det tror jeg er lykkedes os at forklare, siger Leila Lindén.

Bornholms 32.659 vælgere udgør kun 2,9 procent af de stemmeberettigede i Region Hovedstaden. Men Carsten Scheibye og Leila Lindén udgør 4,9 procent af regionsrådets 41 medlemmer.

Bornholm er altså stærkere repræsenteret end øens størrelse egentlig tilsiger. Og selv om de to kommer fra partier som normalt slås om magten, så samarbejder de tæt i Regionsrådet.

- Leila Lindén og jeg har et vældigt godt samarbejde. Det er også nødvendigt, for vi må nok erkende, at der sommetider er lidt langt fra Bornholm og op til regionrådssalen i Hillerød. Der er det vigtigt, man har nogen, som kan råbe op, siger Carsten Scheibye.

Enhedslistens Morten Riis og Dansk Folkepartis René Danielsson kom ikke ind i Regionsrådet. René Danielsson får dog en plads som anden-suppleant i Dansk Folkepartis regionsrådsgruppe.