Bornholmere skal lære om praktikpladsgaranti

En større gruppe bornholmere er i dag draget afsted til Viborg for at lære mere om praktikpladsgaranti.
I dag er en gruppe bornholmske nøglepersoner fra regionskommunen, Business Center Bornholm, Campus Bornholm og erhvervslivet draget til Viborg for at blive klogere. Emnet er praktikpladser til unge under erhvervsuddannelse, og vært for besøget er uddannelsesstedet Mercantec.

Viborg kommune har nemlig indført en garanti for praktikpladser på en række erhvervsuddannelser, fx industritekniker, klejnsmed og bager. Garantien er blevet til i et samarbejde mellem Mercantec, Viborg kommune og ViborgEgnens Erhvervsråd. Den garanti skal bornholmerne lære mere om og blive inspireret af.

- Jeg glæder mig til at høre om, hvordan vi kan skrue en praktikpladsgaranti sammen. Vi ved, at der nærmest er jobgaranti inden for en række fag her på øen, så en ordning som den, de har i Viborg, vil virkelig rykke noget ved at give de unge en hjælpende hånd og samtidig skaffe den faglærte arbejdskraft, de bornholmske virksomheder efterspørger, siger borgmester Winni Grosbøll (S) om turen.

Der er allerede gode takter, idet der under projektet ”Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm” for nylig er indgået en aftale med 14 toneangivende erhvervsvirksomheder om, at de vil tage 186 elever og lærlinge ind i 2018. Det er et stort fremskridt sammenlignet med tidligere år. Dog er der ikke tale om, at den enkelte elev har garanti for en praktikplads, men derimod, at de 14 virksomheder lover at tage et garanteret antal ind per år.
Håbet er, at det vil trække flere bornholmske unge til at uddanne sig inden for de brancher, der mangler arbejdskraft og som er afgørende for, at væksten i det bornholmske samfund kan fortsætte, lyder det i en pressemeddelelse om turen.