Dansk vin får sukkerchok

Der er faldet så meget regn, at danske vinbønder har fået lov til at putte sukker i årets høst. På Lille Gadegård i Aakirkeby har vejret dog ødelagt årets høst.
Året 2017 tegner til at blive et af de vådeste nogensinde. Og vådt vejr er skidt for vinhøsten, der faktisk tegner til at blive ligeså dårlig. Derfor har de danske vinavlere fået lov til at tilsætte sukker i druerne for at få gang i gæringen.

På Lille Gadegård i Aakirkeby har det våde vejr dog ødelagt meget mere end kvaliteten af årets vin.

- Vi har faktisk slet ikke høstet nogle druer i år, lyder det fra vinbonde Jesper Paulsen.

- Normalt høster jeg 20 tons druer på en sæson, men i år har jeg høstet 0 kilo. Der har simpelthen været for meget skimmel på druerne, og det er vejrets skyld, fortæller vinbonden.

Beslutningen om, at de danske vinbønder nu må putte sukker i deres vin, er blevet truffet af EU. De danske bønder må tilsætte så meget sukker, at alkoholprocenten bliver forhøjet med 3,5 procent, som er en halv procent højere end normalt takket være det våde vejr.

- Selvom jeg har mistet et helt års indtægt, som bestemt kan mærkes, glædes jeg da over, at jeg ikke skal putte sukker i mine druer. Det betyder nemlig, at kvaliteten af vinen bliver dårlig. Nu har jeg i det mindste ikke det at bekymre mig om, lyder det fra Jesper Paulsen.

Der er også en anden positiv ting, som Jesper Paulsen glæder sig over, det fortæller han i klippet.