Kommunen knytter betingelse til tilbagebetaling

Hvis Folketinget finder en løsning, så kommuner alligevel ikke skal betale penge tilbage til Arbejdsmarkedets Feriefond, vil Bornholm have sine 42,5 mio. kr. igen.
Kort før jul anviste Bornholms Regionskommune 42,5 millioner kroner til Arbejdsmarkedets Feriefond. Men man knytter også betingelser til betalingen.

- Der kører jo disse politiske drøftelser i øjeblikket, og det kan ikke udelukkes, at de også kommer til at dreje sig om kommuners lån i feriefonden. Og hvis det er tilfældet, skulle vi gerne kunne tilbagesøge de penge, vi nu har betalt, fortæller kommunaldirektør Peter Loft.

Derfor har kommunen i en mail meddelt feriefonden, at ganske vist betaler man pengene nu, men hvis andre kommuner undgår tilbagebetaling, så vil Bornholm have sine penge igen.

Samtidig sender borgmester Winni Grosbøll et brev til erhvervsminister Troels Lund Poulsen, hvor hun gør redde for, at Bornholm befinder sig i en situation, hvor man føler sig presset til at betale pengene tilbage nu, men at man stadig mener, man bør kunne få pengene tilbage igen.