Pizza-Gorm: Bornholmerne piver ikke

Han frygtede en konkurs, faren døde alt for tidligt, men han knoklede bare på. I dag er Gorm Wisweh en mand med succes. Opvæksten på Bornholm gjorde en forskel.
Dét at vokse op med i en tid, hvor tyskerne og svenskerne blev færre øen og turismen var presset. Den tid har gjort indtryk, siger Gorm Wisweh til DR P4 Bornholm, som har lavet et længere portræt af pizza-mageren fra Svaneke.

- Vi så vores forældre slide i det for at få det til at fungere. Fiskeeventyret var slut, og folk gik på røven til højre og venstre, siger Gorm Wisweh og fortsætter:

- Men bornholmerne er et folk, der ikke piver så meget. Vi måtte finde ud af, hvad vi skulle gøre. Det har noget med miljø at gøre, og så kommer vi alle af forældre, der er selvstændige.

Gorm Wisweh henviser til, at han gik på Svaneke Skole med "lakridskongen" Johan Bülow, samt Rasmus Kofoed, Magnus Høegh Kofoed og Nicolai Nørregaard, der står bag Michelin-restauranten Kadeau.

- Vi kunne ikke bare servere den samme fiskefilet og soft ice med tivolidrys, fortæller Gorm Wisweh, som selv startede med at sælge pizzaer fra sin mors café i Svaneke i 2004.

Før da drev Gorm Wiswehs forældre hotel med restaurant i fødebyen Svaneke. Faren var kok, men døde af en aggressiv form for nyrekræft, da Gorm var otte år. Den oplevelse - og en lurede konkurs mange år senere - har sat sine spor hos den nu 36-årige pizzamager.

Gorm Wisweh driver i dag otte restauranter rundt om i landet og to nye er på vej. Overskuddet lød på 2,6 mio. kr. i 2017.