Udstilling om flygtninge næsten klar

Bornholms Kulturhistoriske Museum har samarbejdet med Nationalmuseet og Bornholms Flygtningevenner om udstillingen "På flugt".
Igennem det seneste år har Nationalmuseet indsamlet de genstande,som nu er blevet sat op på Bornholms Museum. De tæller blandt andet en gummibåd, redningsveste, tøj, telte og tåregasgranater.

I dag var tre frivillige fra Bornholms Flygtningevenner ved at lægge sidste hånd på deres bidrag til den omfattende samling. I hjørnet af det store udstillingsrum hang de fotografier og tekstplancher op - af og om - flygtninge som bor på Bornholm - om deres hverdag og skæbne. Fotograf Martin Thaulov har portrætteret bornholmske flygtninge til lejligheden. Hans værker vil blive opsat indenfor de nærmeste dag, og vil komme til at optage plads i udstillingens forreste rum.

Udstillingen skildrer livet i de midlertidige flygtningelejre i Europa, hvor flygtninge i en venten på deres videre skæbne, forsøger at skabe sig en meningsfuld tilværelse og en vis form for normalitet midt i det kaos, der hersker – i lejrene og i ventetiden.

Udstillingen er en vandreudstilling. Den har allerede været på Nationalmuseet, i Maribo, og fra den 2. februar kan bornholmerne nu også få den at se. Herefter vil den senere på året blive sendt videre til Moesgård Museum i Jylland.