100 nye soldater på vej

I dag præsenteres forsvarsforliget. Det betyder 100 nye ansatte på Almegårds Kaserne. Og måske også flere værnepligtige til Beredskabsstyrelsen Bornholm.
Klokken 12 præsenteres Danmarks nye forsvarsforlig, der tilfører 12,8 mia. ekstra kroner til forsvaret. Det er første gang siden den kolde krigs afslutning, at forsvaret tilføres flere midler.

Det skyldes, i følge Henrik Breitenbauch, der er leder på Center for Militære Studier, at der er sket store forandringer i verden:

- Situationen er forandret siden sidste forsvarsforlig. Det store paradigmeskift er, at Rusland er holdt op med at være en god nabo. Nu går vi tilbage til at have et stående forsvar, forklarede Henrik Breitenbauch til TV 2/News søndag morgen.

I mange år har det danske forsvar ellers været gearet til at løse opgaver ude i verden. I følge Henrik Breitenbauch, så skal de mange nye soldater, som det nye forsvarsforlig vil medføre, stå og være klar til at kæmpe, men helst ikke skulle gøre det. Altså fungere som en slags lås på døren.

Det nye forsvarsforlig medfører også flere værnepligtige til beredskabet. I alt 125. Hvis de fordeles ligeligt, så betyder det, at Beredskabsstyrelsen Bornholm vil få 15 flere værnepligtige.