Viceborgmester: Både godt og skidt

Anne Thomas fra Alternativet glæder sig over udsigten til nye statslige arbejdspladser og tilflyttere. Men baggrunden for et større dansk forsvar er trist.
- Jeg synes, det er en spændende aldersgruppe at få hertil, siger Alternativets viceborgmester, Anne Thomas til nyheden om flere soldater på Almegårds Kaserne som følge af det nye forsvarsforlig:

- Vi ved, at der er mange unge i København, der gerne vil flytte hertil, men der skal ofte findes job til to, siger Anne Thomas, der nu mener, at der åbner sig flere muligheder for folk, der gerne vil flytte til Bornholm.

Almegårds Kaserne får tilført 100 nye fastansatte stillinger. Erfaringen fra i dag viser, at ca. en tredjedel af de ansatte på kasernen slår sig ned på øen. Og det betyder, at det er mindst 33, måske endnu flere, samt eventuelle partnere, som kommunen skal tænke over at gøre klar til: Er der lejeboliger nok, dagsinstitutioner og andre tilbud. Og den større mængde gør den politiske opgave nemmere, fortæller Anne Thomas.

Men når det så er sagt, så er baggrunden for at flere soldater nu kommer til øen ikke positiv, mener Anne Thomas:

- Det er sørgeligt, at situationen nu er sådan, at vi må opruste. Det tror jeg ikke, at der er nogen, der synes er godt.