SIRI besøgte Bormholm

Når det kommer til integration, så kigges der på Bornholm. Derfor var Styrelsen for International Rekruttering og Integration i dag på besøg på øen.
Når det gælder vellykket integration af flygtninge, har man i København bl.a. rettet kikkerten mod Bornholm. Landsdelen lå i en af de nyeste målinger på en 10.-plads blandt alle landets 98 kommuner.

I dag var to specialkonsulenter fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) på Bornholm for at lære om kommunens praksis og drage nytte af de bornholmske erfaringer.

- De var rundt i alle afkroge af den bornholmske integration. I den virksomhedsrettede del og den civile, fortæller Rikke Holm, konstitueret leder af Integration hos Regionskommunen.

Formand for BRK’s nye Job-, Udvikling- og Fritidsudvalg Maria Fromseier Kjærgaard fra Socialdemokratiet finder det positivt, at vi på Bornholm nu får besøg fra styrelsen under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

– Det er super spændende, at vores praksis og positive erfaringer i integrationsindsatsen på Bornholm kan blive bredt ud til styrelsen og kommuner og andre i det øvrige Danmark, forklarer hun.

– Vi er lykkedes med rigtig gode ting, og bl.a. er vi rigtig dygtige til at få de mandlige flygtninge i arbejde. Til gengæld har vi ikke været nær så gode at få løftet kvinderne ind på arbejdsmarkedet, så vi kommer formentlig til at lægge en stor indsats her også i den kommende tid, forklarer Maria Fromseier Kjærgaard