Menighedsråd køber naboejendom

Køb af naboejendom skal forbedre indblik til Danmarks største rundkirke i Østerlars.
Et unikt bygningsværk som Østerlars Kirke kræver plads. Derfor blev menighedsrådet ved Østerlars Kirke glade, da de erfarede at naboejendommen Karlshøj blev sat til salg. De afgav bud og har netop i fredags underskrevet købsaftalen.

- Det er menighedsrådets opgave at passe på vores kirke og den store kulturarv, som Østerlars Kirke udgør. Kirken ligger meget sårbart i vores kulturlandskab. Med købet af naboejendommen kan vi sørge for, at kirken får plads og luft sådan, som det enestående bygningsværk fortjener, fortæller Erling Aabye Dam, formand for menighedsrådet ved Østerlars Kirke.

Menighedsrådet ønsker ved købet af naboejendommen at fjerne de nuværende bygninger på grunden, som er placeret foran kirken. Dermed vil indblikket til kirken blive forbedret betragteligt, ligesom kirken i højere grad, end det er tilfældet i dag, vil kunne ses bedre fra Gudhjemvej.

Hvert år besøger ca. 80.000 turister Østerlars Kirke. Kirken er Danmarks ældste og største rundkirke og menes at være bygget omkring 1150.