Præcise fly fra Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn var i 2017 den tredje bedste lufthavn i Europa til at få flyene afsted til tiden.
Den britiske analysevirksomhed OAG samler data omkring flyvninger gennemført af flyselskaber til lufthavne over hele verden. Virksomheden udgiver hvert år den såkaldte OAG Punctuality League-rapport, der viser. hvilke flyselskaber og lufthavne, der er bedst til at få flyene afsted til tiden.

Det skriver check-in.dk.

Københavns Lufthavn er rangeret i kategorien blandt lufthavne mellem 10 og 20 millioner afrejsende passagerer, og der er den danske hovedstadslufthavn kommet ind på en tiendeplads med en punktlighed på 82,25 procent. Listen toppes af Osaka, Salt Lake City og Sapporo, men frasorterer man lufthavnene uden for Europa, ligger CPH faktisk lunt i svinget på en europæisk tredjeplads.

- Flytrafikken er som et stort og komplekst puslespil, der skal gå op hver eneste dag. Så stor ros til flyselskaberne, flykontrollen og de ground-handlere, der håndterer check-in, bagage og fly. Uden tæt samarbejde var det ikke lykkedes at gøre Københavns Lufthavn til Nordeuropas mest punktlige lufthavn, siger Københavns Lufthavns driftsdirektør, Kristian Durhuus til check-in.dk.