Modtagelsesklasse lærer om kunst

Modtagelsesklassen på Paradisbakkeskolen i Nexø får i denne uge kunsten tæt inde på deres unge liv ved blandt andet at møde rigtige kunstnere.
På Bornholms Kunstmuseum har man den opfattelse, at børn skal stifte bekendtskab med kunst og opleve kunsten som udtryksform.

Derfor finder der i denne uge et projekt sted, som involverer modtageklassen på Paradisbakkeskolen i Nexø, og som på fredag munder ud en fernisering på kunstmuseet.

Lerche Engstrøm og scenekunstner Helene Høm står for inspirationen af eleverne. Modtageklassen skal udover at møde kunstnere blandt andet også stifte bekendtskab med kulturarven på Bornholm. Det involverer blandt andet den bornholmske kunstner Zahrtmann, der også har lagt navn til projektet 'MOD – med Zahrtmann som læremester'.

Kristian Zahrtmann opfordrede selv sine elever til at udvikle deres eget udtryk og bryde med normen. Selv brød Zahrtmann alle regler; han arbejdede i utraditionelle farveskalaer, brød med tidens kønsrollemønstre og valgte atypiske motiver, lyssætninger og beskæringer.

Med projektet, der blandt andet støttes af Statens Kunstfond, ønsker Bornholms Kunstmuseum at vække "det skabende mod i den enkelte elev og give eleverne indblik i forskellige muligheder for at udtrykke sig visuelt og individuelt".

Elevernes workshops munder ud i en udstilling, som børnene er med til at installere. Kunstmuseet, kunstnerne og børnene inviterer derfor familie og venner, såvel som øens beboere til fernisering på udstillingen på fredag, hvor der er gratis adgang til museet i forbindelse med ferniseringen, og museet byder på en lille forfriskning i børnehøjde.