Bornholmsk museum søger økonomiske midler

Realdanias kampagne Underværker uddeler i februar penge til projekter, der skaber liv i lokalsamfund. Flere bornholmske projekter har søgt støtte.
I forbindelse med sin kampagne Underværker giver Realdania 45 millioner kroner til projekter båret af frivillige. De sidste penge i kampagnen uddeles i februar, hvor 129 projekter landet over har søgt om støtte. Syv af dem er bornholmske.

Bornholms Tekniske Samling er et af de projekter, der har søgt om økonomisk hjælp. De mangler omkring en million kroner til en renovering af foreningens tag.

Foreningen har tidligere søgt om midler ved samme kampagne uden held, men nu forsøger de igen.

- Det er meget vigtigt, for både regn og sne løber gennem taget. Det er ikke så godt, da det risikerer at skade de mange samlinger, der er op til 150 år gamle, siger formand for Bornholms Tekniske Samling, Kjeld Nielsen.

For at komme i betragtning til støtte skal hvert projekt selv samle 200 likes på kampagnens hjemmeside. Gør man det bliver ens projekt vurderet af et panel. Bornholms Tekniske Samling har 281 likes, så deres projekt vil blive vurderet. Men det er ikke en garanti for støttemidler.

Hvem der får støtte afgøres i midten af februar.