Løs hund skabte kaos i Aakirkeby

Flere borgere ringede til Bornholms Politi, da en hund var løs i Aakirkeby, men oplevede ikke at blive taget alvorligt.
Janni Kristensen fra Nyker oplevede at blive mødt af ligegyldighed, da hun mandag aften havde brug for hjælp til at håndtere en løs hund uden navneskilt i Aakirkeby.

- Det er vanvittigt, siger hun.

Hun kom kørende på Vesterbro i Aakirkeby mandag aften, da hun får øje på en stor hund midt på vejen.

- Den står og kigger ind gennem vinduet på bilen foran mig. Derefter løber den bare frem og tilbage på vejen, siger hun.

Janni Kristensen holder ind til siden for at kalde hunden til sig. Hunden er sort og svær at se i mørket. Hun frygter, at den kan være til fare for sig selv eller forårsage en trafikulykke.

Hun får at vide af to unge kvinder, at hunden forinden har fulgt efter dem i et stykke tid, hoppet op ad folk og virket aggressiv over for andre hunde.

Kvinderne turde ikke selv tage fat i hunden, men havde ringet til Bornholms Politi, der ikke umiddelbart ville gøre noget ved sagen.

Janni Kristensen holder hunden fast i halsbåndet og ringer til politiet igen. Først nu gør politiet noget ved sagen. Hun får at vide, at Falck henter hunden, men det vil tage mindst en halv time.

Da hunden er svær at holde fast, og Falck ikke lader høre fra sig, ringer Janni Kristensen til politiet igen og tilbyder at aflevere hunden hos politiet eller på dyreinternatet Hoglebjerg.

- Så er jeg fri for at stå og vente i tre minusgrader. Men det får jeg bare besked på, at det må jeg under ingen omstændigheder, siger Janni Kristensen.

Betjenten siger, at hun må tage hunden med sig hjem eller slippe den løs, hvis hun ikke kan vente.

Bornholms Politi har ingen kommentarer til sagen, men bekræfter, at løse hunde er politiets ansvar - et ansvar som Janni Kristensen ikke mener, politiet har levet op til.

- De lægger ansvaret over på mig, siger Janni Kristensen, der kom til at vente 45 minutter, før hunden blev hentet.

Bornholms Politi vil nu sigte hundens ejer for overtrædelse af hundeloven. Ejeren kommer desuden til at betale for Falcks afhentning og for opbevaringen på dyreinternatet.