Wonderfestiwall: Dårligt vejr gav underskud

Wonder fejrede jubilæet med manér og havde publikumsfremgang på trods af dårligt vejr. Nu regnskabet gjort op til et lille underskud på 4.000 kr.
2017 var året hvor Wonderfestiwall kunne fejre 10. års jubilæum, og der blev ikke sparet på noget. Musikbudgettet lød på hele 1.7 million kroner, altså 500.000 mere end det foregående år. På selve pladsen var der etableret nye barer, et food-court og en øget mængde af aktiviteter.

Men 2017 blev også året, hvor festivalen oplevede det dårligste vejr til dato. Men på trods af regnen slog Wonder igen besøgsrekord og havde 6.200 gæster, der tæller alt fra almindelige festivalgæster, frivillige og sponsorer.

Det dårlige vejr kombineret med de store jubilæumsambitioner, har betydet at festivalen kommer ud med et minimalt underskud på 4.000 kr.

- Det kan måske lyde lidt underligt, men vi er meget glade for årets resultat. Tager man de øgede udgifter og vejret i betragtning, er resultatet virkelig flot, siger kasserer i foreningen Wonderfestiwall, Mads Aarup Kjær

Det manglende overskud betyder, at festivalen ikke har midler til uddeling og folk kommer derfor ikke til at kunne ansøge om støtte til deres projekter i år.

Dette til trods har festivalen alligevel støttet det lokaleforeningsliv med godt 220.000 kr. Her har lokale idrætsklubber og foreninger udført et stort stykke arbejde i forbindelse med festivalen.

- Vi er rigtig glade for samarbejdsaftalerne, på denne måde får vi løftet festivalen i samarbejde med lokale foreninger og vi kan samtidig støtte deres klubkasser og projekter. Jeg vil derfor gerne opfordre folk til at kontakte os, hvis de har en forening som godt kunne tænke sig at udføre et stykke arbejde og tjene lidt, siger Mads Aarup Kjær.

Til dato har Wonderpuljen uddelt over 500.000 kr. og festivalen har de sidste 5 år lavet samarbejdsaftaler for over én million som er kommet mange bornholmske foreninger til gode.