KB: Lokal aftale med øens skolelærere kan begynde

En samlet kommunalbestyrelse stemte for at indgå en lokalaftale med Bornholms Lærerforening. Dermed åbned der for afvigelser fra den nationale skolereform.
Skal kommunen indgå en lokalaftale med Bornholms Lærerforening eller skal kommunen ikke indgå en lokalaftale?

Med en lokalaftale vil kommunen og lærerne eksempelvis kunne indgå en lokal aftale om, hvordan deres arbejdstid skal bruges og dermed forholdet mellem undervisning og forberedelse.

- Det kan kun gå for langsom, lød det fra Leif Olsen, SF

Erik Lund Hansen fra Socialdemokratiet bakkede op:

- Vi ved, at der er et stort ønske fra medarbejderne og vi ønsker også, at vi har den danske model, hvor vi laver aftaler med hinanden.

- Vi skal hurtigt nå frem til en aftale - ikke mindst for lærernes skyld, så deres trivsel bliver bedre. Det vi igen smitte af på eleverne, lød det fra Linda Kofoed Persson, Dansk Folkeparti.

I øjeblikket har kommunen og Bornholms Lærerforening (BLF) et såkaldt forståelsespapir, kaldet ”Fælles forståelse”. BLF fremhæver dog, at der et behov for en aftale, hvor kommunalbestyrelsen i overensstemmelse med den danske model viser de lokale parter tillid til at finde en lokal løsning, da lærerne er den eneste gruppe, der ikke har en overenskomst, men arbejder under en lov. I

En samlet kommunalbestyrelse stemte for at indgå en lokalaftale med Bornholms Lærerforening.