Bilværksteder forventer ekstra travlhed

De store mængder sne giver bilværkstederne ekstra at se til de kommende uger, fordi flere bilister har pådraget skader på deres køretøjer.
Bilværkstederne på Bornholm går nogle travle uger i møde ovenpå den seneste uges massive snefald. Det er i hvert fald forventningen hos pladeværkstedschef ved Bilhuset Elmer, Bertil Friese.

Flere bornholmske bilister har nemlig fået skader på deres køretøj som følge af det vanskelige føre, og det giver ekstra arbejde hos bilværkstederne.

- Jeg forventer, når sneen er begyndt at tø, så begynder der at komme mange forbi i den her uge, siger Bertil Friese, der allerede har udbedret skader på flere biler.

Han forklarer, at de fleste bilister venter med at få bilen repareret til sneen er på retur, fordi de er bange for, at der skulle opstå flere skader på de vinterbeklædte veje.

Derfor regner Bertil Friese med en fordobling af antallet af kunder på værkstedet i denne uge, fordi sneen nu er begyndt at smelte. I følge Bertil Friese sker de fleste skader på grund af påkørsler eller en tur i grøften.

- Den normale type skade er typisk kofangere, der er revnet ved påkørsler. Rigtig mange kører også i grøften, og de kommer ind til kontrol, fordi man ikke kan se, om der eksempelvis er sket noget med bunden af bilen, forklarer han.

Han siger derfor samtidig, at det altid er en god idé at få tjekket bilen, hvis man har en mistanke om, at der er sket skade på køretøjet. Det er nemlig ikke altid, at man udefra kan se, om der eksempelvis er sket skade under bilen eller i motorrummet, forklarer han.